Y-Ilves - PJK   1 - 6

Pirkkahalli

Naisille hieno voitto Ylöjärven Ilveksestä!

YIlves – PJK 1-6 (1-1)

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui tuttu Ylöjärven Ilves. Tiedossa oli tasainen ottelu ja varsin tasaisissa tunnelmissa se alkoikin. Molemmat joukkueet vuorotellen pitivät palloa ja hakivat aukkoja vastustajan puolustuksesta. YIlves teki tätä maltillisemmin kuin me, mutta puolustuksemme piti ja aukkoja ei löytynyt. Meidän vahvuus pelissä oli enemmän yllätyksellisyys ja ensimmäinen maalikin sattui semmoisesta laukauksesta ajassa 7'. Vastustajat eivät odottaneet maalitilannetta, kun Laura Pellinen asteli vetämään vapaapotkua keskiviivan tuntumasta. Laura laukoi kovan matalan vedon kohti maalia ja pallo upposi verkkoon! Vähän ajan päästä tästä vastustaja teki ainokaisensa ja tilanne oli kutkuttava 1-1 puoliajalla.

Toinen puoliaika alkoi YIlveksen aloituksella, jonka katkaisi Nilla Kianta heti aloituspotkun jälkeen, napaten pallon itselleen. Nilla harhutti vastustajat ja upealla yksilösuorituksella tuikkasi pallon verkkoon. Vastustajat (ja oma joukkue) eivät edes kunnolla ehtineet hoksaamaan mitä tapahtui. Johtoasema rentoutti ja peli kulki hyvin. Maalivahtina pelannut Johanna ”Jorse” Salonen pelasi jälleen mahtavan pelin ja avasi monia nopeita hyökkäyksiä hienoilla heitoillaan.

Pelikellon näyttäessä 21' saimme sivurajapotkun vastustajan päädystä. Katariina ”Kata” Pitkänen antoi nätin pienen syötön Meri ”Meikku” Maatsalolle, joka on saanut kyseisistä paikoista monesti verkon heilumaan. Ja niin sai tälläkin kertaa! Peli siis jo 1-3. Johtoasemamme kasvoi kolme minuuttia myöhemmin kun pallo oltiin toimitettu vastustajan maalin eteen. Maalin edessä oli kova hässäkkä, kun me yritimme maalia ja vastustaja purkaa palloa. Hässäkän lopulta selvitti Johanna ”Jonski” Siukonen laukomalla pallon maaliin! Taas kolme minuuttia myöhemmin on Jonski asialla syöttäjän roolissa. Jonski syötti Nilla Kiannalle, joka kuljetti vetopaikalle ja laukoi pallon tulisesti ylänurkkaan. Loppulukema 1-6 tuli kun Nilla Kianta toimitti pallon maalin kulmalle Linda ”Lantti” Brandille, joka siirsi pallon hienosti maaliin.

Pelin lukemat eivät kerro koko totuutta, sillä YIlves oli kyllä kova vastus. Puolustuksemme (Juulia Roth, Katariina Pitkänen, Laura Pellinen, Emmi Hellsten ja Linda Lohtander) pelasivat upean pelin ja heidän ohjauksella onnistuimme puolustamaan myös koko joukkueena. Neliöpuolustuksemme toimi niin hyvin, että vaikka YIlves välillä palloa paljon keskiviivan tuntumassa pyöritteli, eivät he maalintekoon rakoa saaneet. Me taas onnistuimme tänään maalinteossa hienosti. Hyvä matsi ja kolme pojoo!

Tilastot
Y-Ilves

1 - 6

7'MaaliPellinen Laura
16'MaaliKianta Nilla
21'MaaliHenriksson Meri
24'MaaliSiukonen Johanna
27'MaaliKianta Nilla