Edustus, Futsal-Cup

PJK - FC Kemi  0 - 2

Pirkkalan Vapaa-aikakeskus

PJK:n tappioputki sai jatkoa

Viime lauantain futsal-liigan ottelussa PJK ei saanut katkaistua kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan kotiottelussa Kemiä vastaan. Pirkkalaisille positiivisena asiana pelistä jäi käteen parantunut puolustuspeli, mutta maalinteossa oli ongelmia.

Ensimmäinen jakso kului suurimmaksi osaksi nuoren ja taitavan kemiläisjoukkueen hallinnassa. PJK:lla oli ongelmia hyvien maalipaikkojen luonnissa, Atte Ekholmin tolppalaukausta lukuunottamatta. Kemiläiset sen sijaan pääsivät muutamia kertoja vaarallisille paikoille. Vierailijoiden parhaat tilanteet tulivat PJK:n virhetilin täytyttyä. Kemin Paavo Jokinen ja Tuukka Pikkarainen pääsivät kokeilemaan kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä, mutta klubin veskari Kasper Kangas torjui molemmat yritykset. Ensimmäisen jakson toiseksi viimeisellä minuutilla Kemin Henri Louste rikkoi kuparisen Iiro Vanhan antamasta erikoistilanteesta. Näin ollen tauolle mentiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Toisella jaksolla PJK:n pallohallinta lisääntyi ja ajoittain klubi sai myös muutamia hyviä painostusjaksoja. Maalintilanteita Kemi onnistui kuitenkin edelleen luomaan enemmän. Kangas PJK:n maalilla piti kuitenkin maalin puhtaana. PJK:n toisen jakson paras tilanne oli Timur Inapshban ylärimaan laukoma vapaapotku. Noin neljä minuuttia ennen pelin loppua klubi lähti pyörittämään ylivoimapeliä. Laukaukset eivät kuitenkaan löytäneet tietään tolppien väliin ja puolisen minuuttia ennen pelin loppua Kemin parhaana palkittu Iiro Vanha naulasi pallon tyhjään maaliin. Vanha pääsi vielä aivan ottelun lopulla kokeilemaan kymmenen metrin rangaistuspotkusta, mutta tämäkään ”kymppi” ei mennyt sisään. Loppulukemien 0-2 myötä tärkeät pisteet lähtivät kemiläisten matkaan.

Lauantaina kärsitty tappio oli PJK:lle nyt neljäs perättäinen futsal-liigassa. Toki klubin viimeaikojen vastustajatkin ovat olleet sarjan kärkipäätä. Kemi-ottelun positiivinen puoli oli hyvä puolustuspeli. Futsalissa yleensä voittaa jos päästää vain yhden maalin (Kemin toinen maali tyhjiin). Kemin erittäin kurinalaisella pelaamisella oli suuri vaikutus klubin peliin. Hyvin organisoitu puolustaminen vaikeutti pirkkalaisten tilanteiden luontia. PJK:n puolitoista vuotta kestänyt maalintekojakso valitettavasti päättyi. Harvinainen fakta on siis se, että PJK oli tehnyt jokaisessa futsal-liigaottelussaan maalin ennen lauantain ottelua.

Nyt futsal-liigaa on pelattu yksitoista kierrosta eli puolet runkosarjasta. PJK on sarjassa yhdeksäntenä yhdellätoista pisteellä. Playoff-paikkaan oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan on matkaa vain yksi piste. PJK:n tämän kauden selkeä tavoite on päästä playoff-paikalle runkosarjan päätteeksi. Sarja on erittäin kova tasoinen ja yhdetkään pisteet eivät tule helposti, mutta klubin pelaajisto pitää tiukasti kiinni yhteisessä tavoitteestaan.

Vuoden päätteeksi PJK:lla on edessään vuoden pisin vierasreissu kun klubi kohtaa jälleen Kemin lauantaina 16.12. toisen sarjakierroksen startatessa käänteisessä järjestyksessä. Seuraava kotiottelu on ensi vuoden ensimmäisenä sunnuntaina 7.1. kello 14.00. Vastassa on Akaalainen Leijona futsal.