Naiset edustus FSL, Naisten Futsal-Liiga

FC Sport J - PJK   3 - 4

Vamian Hansakampus

Voitto FC Sportia vastaan

Lauantain ottelussa PJK kohtasi Vaasassa FC Sportin. Pirkkalalaisten ensimmäisellä jaksolla hankittu 1–4 johtoasema riitti lopulta voittoon, kun vaasalaisten loppukiri jäi yhden maalin päähän ottelun päättyessä lukemiin 3–4. Voiton myötä PJK nousi jälleen sarjataulukossa pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Ottelun lähti liikkeelle PJK:n hienoisessa komennossa, mutta myös kotijoukkue pääsi pitämään painetta vieraiden kenttäpuoliskolla. Vierasjoukkue PJK sai kuitenkin luotua vaasalaisia vaarallisempia maalintekoyrityksiä, jotka tuottivat lopulta tulosta ottelun 9. minuutilla. Annette Korin pelasi pitkän kuljetuksen päätteeksi pallon laidalle Essi Koiraselle, joka viimeisteli pallon etukulmasta maaliin ajassa 08:26. Ottelun toista maalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun pirkkalalaiset onnistuivat toistamiseen lähes samanlaisella kuviolla ajassa 08:56. Tällä kertaa pitkästä kuljetuksesta vastasi Sini Lauermaa ja viimeistelystä Annette Korin. Toisen maalin jälkeen PJK otti ottelussa kuskin paikan ja kasvatti johtoaan jo kolmen maalin mittaiseksi 11. minuutilla, kun Anne Riekki pääsi keskialueelta läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Paine pysyi edelleen FC Sportin päädyssä ja kotijoukkueen peli vaikeutui entisestään, kun pallo kimposi PJK:n kulmapotkusta vaasalaisten kautta omaan maaliin ajassa 11:39. Tulostaulu näytti näin ollen tilanteeksi 0–4 vieraille, kun ottelua oli pelattu vain reilu ensimmäinen neljännes.

Neljännen maalin jälkeen kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja sai käännettyä peliä myös toiseen päätyyn. Ottelun 17. minuutilla kotijoukkue pääsikin juhlimaan ensimmäistä osumaansa, kun FC Sportin Erica Niemi pääsi laukomaan pallon verkkoon Vilma Rosenströmin syötöstä. Kavennusmaalin jälkeen PJK:lla oli hieman vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliskoltaan ja kotijoukkue laittoi vieraat ahtaalle. Ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan nähty enempää maaleja ja tauolle siirryttiin PJK:n johtaessa 1–4.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle jälleen PJK:n pallonhallinnalla. Kotijoukkue FC Sport tuli kuitenkin toiselle jaksolle ensimmäistä terävämmin ja vaasalaiset nostivat myös prässitasoaan tehden vieraiden pelinavaamisen vaikeammaksi. Molemmat joukkueet pääsivät maalintekosektoreille, mutta palloa ei kumpikaan saanut toimitettua verkon perukoille. Toinen jakso oli edennyt puoleen väliin, kun PJK pääsi yrittämään maalintekoa vapaapotkusta hyvältä etäisyydeltä, mutta tämä laukaus meni niukasti ohi maalin. Vain hetkeä myöhemmin oli kotijoukkueen vuoro yrittää maalintekoa toisessa päässä vapaapotkusta lähes vastaavalta paikalta, mutta tästä ei kotijoukkuekaan onnistunut kavennusta tekemään.

FC Sport otti ottelun viimeiselle neljännekselle todellisen loppukirin ja sai viimein juonen päästä kunnolla kiinni. Vaasalaisten toinen maali syntyikin lopulta ajassa 34:42, kun kotijoukkue sai pelattua pallon vieraiden maalin edustalle, josta Vilma Rosenström pääsi iskemään tilanteeksi 2–4. Kotijoukkue laittoi vieraat jälleen todella ahtaalle korkealla prässillään ja onnistuikin katkomaan vieraiden syötön PJK:n kenttäpäädyssä. Tämän seurauksena pallo pomppi PJK:n maalin eteen, josta FC Sportin Erica Niemi kävi laukomassa vaasalaisten kolmannen osuman ajassa 35:15 tuoden joukkueensa vain maalin päähän pirkkalalaisista. Ottelun viimeisillä minuuteilla kotijoukkue nosti maalivahdin mukaan hyökkäyksiin, mutta ei saanut ottelua enää tasoitettua. Näin ottelun loppulukemiksi kirjattiin 3–4 ja pisteet lähtivät PJK:n mukana Pirkkalaan.