Edustus, Harjoitusottelut

Leijona Futsal - PJK Futsal   9 - 5

Toijalan Monitoimihalli

Leijona Futsal - PJK 9-5 (2-1)

PJK:n futsal-edustusjoukkueen kausi käynnistyi 31.8.2016 pelatulla liittocup-ottelulla akaalaista Leijona Futsalia vastaan, joka päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 9-5 (2-1) kotijoukkueen voittoon. Näin ollen Klubin taival liittocupin osalta päättyi heti ensimmäiselle kierrokselle.

Ottelu alkoi Klubin osalta terävästi, sillä pelin ensimmäisellä minuutilla Valtteri Jaatinen vei joukkueen 1-0 johtoon Miika Sainion alustuksesta. Salamamaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän, mutta molempien joukkueiden maalivahdit estivät upeilla torjunnoillaan sekä tolppien avustuksella lisäosumien syntymisen. Erän edetessä peli alkoi siirtyä yhä selkeämmin kotijoukkue Leijona Futsalin hallintaan, joka pitkän painostuksen päätteeksi ensin tasoitti pelin ja siirtyi vielä 2-1 johtoon ennen ensimmäisen jakson loppua. Erän lopussa LeiF pääsi vielä yrittämään lisämaalia 10m rangaistuspotkusta, mutta tämän yrityksen Klubin maalissa avausjakson mainiosti pelannut Kasper Kangas torjui. Tilannetta edelsi erikoinen tuomariston ”korttishow”, jonka yhteydessä 4-5:lle Klubin pelaajalle annettiin keltainen kortti.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue siirtyi 3-1 johtoon, jonka jälkeen peli aaltoili päästä päähän molempien joukkueiden tehdessä vuorotellen maaleja, PJK:n maalareina toimivat Harri Joki, Miikka Mörö, Timi Litmanen ja Valtteri Similä. Maalia lähemmäksi Klubi ei kuitenkaan päässyt (3-2, 4-3, 5-4 tilanteet) ja näin ollen muutamaa minuuttia ennen loppua tilanteessa 6-5 joukkue lähti hakemaan tasoitusta ”reikäpaidalla”. Ylärimaa lähemmäksi Klubi ei kuitenkaan päässyt ja lopulta LeiF kaunisteli lukemat 9-5:een tyhjään maaliin.

Kuten ennakossa jo kerrottiin, käytti PJK laajaa materiaalia koko ottelun ajan, jotta kauden ensimmäisessä ottelussa kaikki pelaajat pääsivät pitkän tauon jälkeen hakemaan tuntumaan futsal-peleihin. Ennen ottelua oli myös sovittu, että maalivahtikaksikko pelaa ottelun puoliksi. Näin ollen kentällä nähtiinkin 13 eri pelaajaa, joista jokainen esiintyi ottelun ajankohtaan nähden mallikkaasti, joskin vauhtia ja tunnetta oli pelissä enemmän kuin järkeä. Rutinoitunut liigajoukkue Leijona Futsal oli kuitenkin askeleen edellä ja otti jatkopaikan liittocupissa. Ottelu toimi erinomaisena tasonmittauksena joukkueelle, joka lähtee tulevalle kaudelle ensimmäistä kertaa liigaparketeille. Aikaa ja tilaa on viime vuotta vähemmän, virheistä rankaistaan kovemmalla kädellä, sekä vastapuolen pelurit ovat taas asetetta kovempia.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa harjoitusottelua, joka pelataan ensi torstaina (8.9.2016) liigajoukkue SoVo:a vastaan Somerolla.

PJK:n kokoonpano:

7 Mäkinen Antti-Petteri (0+1, keltainen kortti)