Esittely
Ottelutilastot
Leijona Futsal - PJK Futsal
2016-2017 - Edustus - Harjoitusottelut
Klo 19:00 Toijalan Monitoimihalli
31
Elo

Ennakkoinfo


Liput 5/3€

PJK Futsal-edustus aloittaa kauden liittocup-ottelulla


PJK:n futsal-edustusjoukkueen kausi käynnistyy huomenna Liittocupin ottelulla Akaassa, jossa vastustajaksi astelee paikallinen ylpeys Leijona Futsal. Liittocup määriteltiin viime kaudella seuraavasti: ”Liittocup on tarkoitettu Tampereen piirin Palloliiton Futsal-Liigassa, Futsal Ykkösessä ja U21-Liigassa pelaaville joukkueille. Cupin voittaja on Liittocupmestari 2015-2016 (https://www.palloliitto.fi/tampere/piiri-ja-aluesa...) ”. Tälle kaudelle kilpailu muuttui kuitenkin siten, että U21-joukkueet jäivät pois, samoin sarjapaikastaan luopunut Ilves FS Akatemia. Tampereen Palloliiton puolesta ei tällä hetkellä Liittocupista (ainakaan piirin sivuilta) löydy tietoa, joten muista ottelupareista/niiden tuloksista ei PJK:n mediatiimi voi sanoa mitään. Selvää on ainoastaan se, että huomisen ottelun voittaja kohtaa seuraavaksi Ilves FS:n (tietojemme mukaan ensi viikolla).

Noin kuukauden verran erittäin kovaa harjoitellut Klubi pääsee nyt ensimmäistä kertaa mittaamaan tasoaan, kun vastaan asettuu viime kauden liigan puolivälieräjoukkue Leijona Futsal. Joukkue lähtee otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä poissa on varmuudella ainoastaan maalivahti Esa Saarinen (ansaitulla lomamatkalla). Loukkaantumisia ei ole, eikä työ kiireetkään estä pelaajien pääsyä ottelutapahtumaan. Viime kauden jälkeen tapahtunut liiganousu on muuttanut joukkueen harjoittelua, joka tulevalle kaudelle käynnistyikin huomattavasti edelliskausia aikaisemmin.

Leijona Futsal vaihtoi täksi kaudeksi valmentajakseen Ilves FS Akatemiassa viime kaudella esiintyneen Matti Anttosen. Viime kaudet ulkomaisessa komennossa mennyt joukkue luottaakin nyt kotimaiseen futsal-konkariin, joka antoi sopimuksen julkistamisen yhteydessä seuraavia kommentteja joukkueen tulevasta pelitavasta:

”Pelitapa täytyy sovittaa käytössä oleviin pelaajiin ja muokata siitä mahdollisimman toimiva kokonaisuus. Itse pidän pallonhallintaan perustuvasta pelitavasta, jossa myös halutaan saada pallo omalle joukkueelle mahdollisimman paljon, mutta itse peliä täytyy pelata kentän tapahtumat huomioiden ja niiden mukaan rytmittäen. Suoraviivaisuus ja luovuus ovat se lajiin kuuluva suola, jota täytyy annostella aina kattauksen mukaan.” -Matti Anttonen (lähde: http://www.leijonafutsal.fi/uutiset/18072016.html)

Anttosen sopimuksen jälkeen seura on tehnyt uusia pelaajasopimuksia, joista voidaan mainita etenkin Petri Grönholmin (Mad Max) ja Dusan Milojevicin (Kalca Memoris, Serbia) siirrot Leijona Futsalin riveihin. Etenkin Milojevicin pitäisi olla kova vahvistus Suomen futsal-parketeille, sillä mies kuuluu Serbian maajoukkueeseen ja esiintyi mm. viime helmikuussa Futsalin EM-kisoissa. Myös viime kauden pelureita jatkaa joukkueessa, joten Akaassa on jälleen laadukas ryhmä kasassa. Joukkueen muut pelaajat voit lukea täältä: http://www.leijonafutsal.fi/joukkue/joukkue.html

Kyseessä ei ole siis pelkkä harjoitusottelu, vaan panoksena jatkopaikka Liittocupissa, jossa ratkaistaan Tampereen piirin futsal-herruus. Molemmat joukkueet varmasti kokeilevat eri variaatioita niin taktiikoiden, kuin pelaajien suhteen. Nimilistan ja taustojen perusteella Leijona Futsal lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta yksittäisissä otteluissa voi näin alkukaudesta sattua mitä tahansa. Akaalaiset ovat tämän kauden harjoitusotteluissaan pelanneet FC Rauman kanssa 2-2, sekä kaataneet MuSan 4-3. PJK sen sijaan aloittaa tämän kauden ottelut huomenna, jota joukkueen pelaajavalmentaja AP mäkinen ennakoi seuraavasti:

”Hyvillä mielin päästään jo elokuussa pelaan eka futsalpeli. Muutama reenit takana yhdessä nyt niin vielä ei ole odotettavissa, että kaikki syötöt napsahtaa kohdilleen ja varmasti myös tulee sijoittumisvirheitä kentällä, mutta peli toimii erinomaisena harjoituksena kohti kautta. Päästään harjoittelemaan joitain juttuja pelissä myös niin hyvä, että vastustaja tulee olemaan heti kova. Peli-ilme tulee oleen varmasti samanlainen kuin viime kaudella eli aktiivinen. Laajalla rosterilla varmaan tulemme pelaamaan ja samalla saadaan nuorille pelaajille vastuuta heti. Moni odotellut koko kesän, että päästään taas palaamaan parketeille niin kiva saada kausi käyntiin ja toivottavasti cup-juna jatkaa vielä matkaansa huomisenkin jälkeen!”

Huomenna pelataan siis ”Toijalan Monarilla” klo 19:00 alkaen. Leijona Futsalin sivujen mukaan otteluun pääsee ilmaiseksi heidän kausikortillaan, liput maksavat 5/3€.

Leijona Futsal - PJK 9-5 (2-1)


PJK:n futsal-edustusjoukkueen kausi käynnistyi 31.8.2016 pelatulla liittocup-ottelulla akaalaista Leijona Futsalia vastaan, joka päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 9-5 (2-1) kotijoukkueen voittoon. Näin ollen Klubin taival liittocupin osalta päättyi heti ensimmäiselle kierrokselle.

Ottelu alkoi Klubin osalta terävästi, sillä pelin ensimmäisellä minuutilla Valtteri Jaatinen vei joukkueen 1-0 johtoon Miika Sainion alustuksesta. Salamamaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän, mutta molempien joukkueiden maalivahdit estivät upeilla torjunnoillaan sekä tolppien avustuksella lisäosumien syntymisen. Erän edetessä peli alkoi siirtyä yhä selkeämmin kotijoukkue Leijona Futsalin hallintaan, joka pitkän painostuksen päätteeksi ensin tasoitti pelin ja siirtyi vielä 2-1 johtoon ennen ensimmäisen jakson loppua. Erän lopussa LeiF pääsi vielä yrittämään lisämaalia 10m rangaistuspotkusta, mutta tämän yrityksen Klubin maalissa avausjakson mainiosti pelannut Kasper Kangas torjui. Tilannetta edelsi erikoinen tuomariston ”korttishow”, jonka yhteydessä 4-5:lle Klubin pelaajalle annettiin keltainen kortti.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue siirtyi 3-1 johtoon, jonka jälkeen peli aaltoili päästä päähän molempien joukkueiden tehdessä vuorotellen maaleja, PJK:n maalareina toimivat Harri Joki, Miikka Mörö, Timi Litmanen ja Valtteri Similä. Maalia lähemmäksi Klubi ei kuitenkaan päässyt (3-2, 4-3, 5-4 tilanteet) ja näin ollen muutamaa minuuttia ennen loppua tilanteessa 6-5 joukkue lähti hakemaan tasoitusta ”reikäpaidalla”. Ylärimaa lähemmäksi Klubi ei kuitenkaan päässyt ja lopulta LeiF kaunisteli lukemat 9-5:een tyhjään maaliin.

Kuten ennakossa jo kerrottiin, käytti PJK laajaa materiaalia koko ottelun ajan, jotta kauden ensimmäisessä ottelussa kaikki pelaajat pääsivät pitkän tauon jälkeen hakemaan tuntumaan futsal-peleihin. Ennen ottelua oli myös sovittu, että maalivahtikaksikko pelaa ottelun puoliksi. Näin ollen kentällä nähtiinkin 13 eri pelaajaa, joista jokainen esiintyi ottelun ajankohtaan nähden mallikkaasti, joskin vauhtia ja tunnetta oli pelissä enemmän kuin järkeä. Rutinoitunut liigajoukkue Leijona Futsal oli kuitenkin askeleen edellä ja otti jatkopaikan liittocupissa. Ottelu toimi erinomaisena tasonmittauksena joukkueelle, joka lähtee tulevalle kaudelle ensimmäistä kertaa liigaparketeille. Aikaa ja tilaa on viime vuotta vähemmän, virheistä rankaistaan kovemmalla kädellä, sekä vastapuolen pelurit ovat taas asetetta kovempia.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa harjoitusottelua, joka pelataan ensi torstaina (8.9.2016) liigajoukkue SoVo:a vastaan Somerolla.

PJK:n kokoonpano:

7 Mäkinen Antti-Petteri (0+1, keltainen kortti)

9 Tiira Tomi (0+1)

12 Ojala Erik (keltainen kortti)

15 Lätti Lauri

17 Rasva Jussi

18 Similä Valtteri (1+0, keltainen kortti)

22 Mörö Miikka (1+0, keltainen kortti)

23 Ala-Myllymäki Antti

50 Sainio Miika (0+1, keltainen kortti)

55 Joki Harri (1+1, keltainen kortti)

65 Litmanen Timi (1+1)

69 Kangas Kasper

74 Jaatinen Valtteri (1+0)

PJK:n maalit:

Leo Hynnisen valokuvat: http://leohynninen.kuvat.fi/kuvat/Futsal/pjk_sekal...

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Leijona Futsal 9 - 5
(2-1)
Futsal
Lisää uutisia
Futsal
«  Huhtikuu   »
Kategoriat