Edustus, Futsal-liiga

PJK Futsal - Liikunnan Riemu  1 - 4

Pirkkalan Vapaa-aikakeskus (Liikuntatalo)

PJK – Riemu 1-4 (1-1)

Klubin vaikeudet kotikentällä jatkuivat, kun Liikunnan Riemu kävi hakemassa pisteet lukemin 1-4 (1-1). 16.10.2016 pelattu ottelu päätti kolmen ottelun kotipeliputken, josta saldoksi kertyi ainoastaan yksi sarjapiste (PP-70 vastaan). Valitettavasti tällä(kin) kertaa 135 katsojaa jäivät vielä odottamaan seurahistorian ensimmäistä liigavoittoa.

Ottelun alkuun Klubi lähti kuten kauden jokaisessa ottelussa, kovalla yrityksellä ja prässipelillä. Tuttu kaava toisti jälleen itseään, kun ottelun alussa joukkue siirtyi 1-0 johtoon. Tällä kertaa pelikellon käydessä kolmatta minuuttia, iski PJK:n johtoon Miikka Mörö. Maalia edelsi Toni Järvisen vapauttava syöttö, joka vapautti Mörön nokikkain Riemu maalivahdin kanssa. Ensimmäisen yrityksen Riemun maalissa pelannut Jori Lagerblom vielä torjui, mutta karapalloon hänkään ei enää ehtinyt. Jälleen PJK oli tehnyt ottelun avausmaalin, jota seurasi vielä useampi hyvä paikka tehdä lisämaaleja. Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen ottelun painopiste alkoi siirtyä PJK:n päätyyn, Riemun luodessa vaarallisia maalintekotilanteita etenkin erikoistilanteista. Lopulta 12. peliminuutilla syntyi vierasjoukkueen tasoitusmaali. Lagerblommin pitkä heitto maalilta tavoitti Sakari Holopaisen, joka vapautti yhdellä kosketuksella Janne Törmäsen läpiajoon. Pallo varmasti maaliin ja peli tasatilanteeseen. Erän loppua kohti vauhti hieman rauhoittui, mutta kummallakin joukkueilla oli omat tilanteensa lisämaaleihin. Molempien joukkueiden maalivahdit pitivät kuitenkin lukemat tasoissa ja näin erätauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Tauolta Riemu palasi otteluun ryminällä. Heti erän alkuun vierasjoukkue siirtyi 1-2 johtoon Markus Riikilän maalilla (syöttäjänä Eetu Parpala). Erikoistilanteen jälkitilanteesta pallo tavoitti Riikilän maalin takanurkalta, jolla oli helppo työ laitta pallo tyhjään maaliin. Riemun johtomaalin jälkeen ottelu alkoi kääntyä yhä selvemmin vierasjoukkueen hallintaan, eikä kotijoukkue PJK saanut purettua Riemun aktiivista prässipeliä. Noin puolen tunnin kohdalla Riemu siirtyi kahden maalin johtoon Riikilän (syöttäjänä jälleen Parpala) illan toisella maalilla. Laidasta maalille laitettu maanuoliainen pomppasi onnekkaasti maaliin PJK-pelaajan jalasta. Viitisen minuuttia ennen loppua Klubi lähti hakemaan kavennusta ”reikäpaidalla”, mutta tällä kertaa maalia ei saatu aikaiseksi. Riemun Janne Törmänen sen sijaan kaunisteli lukemia vielä yhdellä maalilla (tyhjään maaliin), joka oli lopulta samalla ottelun viimeinen maali. 1-4 loppulukemat eivät jättäneet epäselvyyksiä ottelun voittajasta ja pisteet lähtivät ansaitusti vierasjoukkueen matkassa Jyväskylään. Ottelun parhaimpina pelaajina palkittiin Antti Ala-Myllymäki, sekä Riemusta Jori Lagerblom.

Kuten aiemmistakin raporteista on voinut lukea, noudatti ottelu hyvinkin pitkälle samaa kaavaa kuin kaikki tämän kauden ottelut. Ensimmäiset 10 minuuttia PJK on hyvin pelissä mukana, siirtyy johtoon, jonka jälkeen vaikeudet alkavat. Jokaisesta kauden ottelua on johdettu ja yhtä monessa myös johtoasema on hukattu. Tässä onkin haastetta koko joukkueelle, jotta seuraavista peleistä voidaan ottaa pisteitä matkaan. Edessä on kolmen ottelun vierasputki (SoVo, GFT ja Tervarit), jonka jälkeen pelataan kauden toinen paikallisderby Ilves FS:ää vastaan. Kautta on kuitenkin takana vasta 4 ottelua, joten mitään ei olla vielä menetetty. Ilahduttavaa onkin se, että joukkue on ennakkoluulottomasti lähtenyt haastamaan muita liigajoukkueita ja laittanut nämä ahtaalle, luoden useita maalipaikkoja. Jostain vain tarvitsee kaivaa vielä lääkkeet siihen, että paketti pysyy kasassa koko 40 minuuttia ja pallo löytää tiensä maaliverkkoihin huomattavasti paremmalla prosentilla kuin nyt. Tämän jälkeen PJK on erittäin hankala vastustaja jokaiselle joukkueelle.

Kokoonpano: Esa Saarinen (mv), Kasper Kangas (mv), A-P Mäkinen, Valtteri Similä, Antti Ala-Myllymäki, Jiri Simola, Tomi Tiira, Toni Järvinen (0+1), Lauri Lätti, Markus Lindroos, Miikka Mörö (1+0, keltainen kortti), Kalle Strömberg, Miika Sainio (keltainen kortti), Valtteri Jaatinen

Ottelun pöytäkirja: PJK - Riemu (Ottelupöytäkirja)

Leo Hynnisen ottamat kuvat: Leo Hynnisen ottelukuvat