PJK - Sievi FS  2 - 5

Pirkkalan Vapaa-aika Keskus

​Sievi vei voiton

Sunnuntaina 2.10. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella pelattiin PJK:n kauden ensimmäisen kotipeli, jossa vastaan asettui hallitseva suomenmestari Sievi FS.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun vahvoilla kokoonpanoilla, joten odotettavissa oli kova vääntö pisteistä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella ”kotiin” palannut Timur Inapshba puki klubipaidan päälleen. Toinen uusi kasvo Atte Ekholm esiteltiin myös ensimmäistä kertaa kotiyleisölle.

Tuttuun tyyliin Sievi otti heti alusta lähtien matsin haltuunsa, yrittäen murtaa klubin tiukkaa puolustusmuotoa. Jo ottelun neljännellä minuutilla Sievin Juho Väinälä pääsi syötönkatkoon PJK:n maalin edessä ja pääsi nokikkain maalivahti Kasper Kangasta vastaan. Kangas pystyi torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta jatkotilanteesta Radik Akhmetkhanov pääsi tarjoilemaan pallon uudemman kerran Väinälälle, joka nosti taidokkaasti pallon maalin kattoon pienestä kulmasta. PJK:n yrittäessä päästä mukaan ottelun kovaan tempoon, kahdeksannella minuutilla Joni Pakola pääsi laidalta läpiajoon ja laukoi loistavasti pallon yläkulmaan. Hiljalleen peli tasoittui ensimmäisellä jaksolla ja molemmilla oli hyviä paikkoja maalintekoon. Tauolle lähdettiin kuitenkin Sievin 0-2 -johtoasemasta.

Toiselle jaksolle pirteästi tullut klubi räjäytti Pirkkalan hallin ensimmäisen kerran kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. Pallon käydessä jokaisella pelaajalla maalivahdilta lähtien, Miika Sainio viimeisteli kavennus osuman takatolpalta A-P Mäkisen syötöstä huikean kuvion päätteeksi. Tätä maalia seurasi melkoiset minuutit. Vain minuutti kavennus osumasta, PJK:n merkkauksen pettäessä Väinälä pääsi tuikkaamaan maalin edestä Sievin jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kauaa ei tarvinnut seuraavaa maalia odottaa kun alle minuutin päästä edellisestä, Timur Inapshba pääsi huudattamaan kotiyleisöä paluuottelussaan. PJK oli jälleen maalin päässä. Maalin jälkeen klubi sai kovan flow-tilan päälle, mutta maalinteossa se ei onnistunut. Antikliimaksina kolmannellakymmenennellä minuutilla Henri Heikkilä pääsi kurittamaan PJK:ta maalin edestä, Lukemat 2-4. Viimeiset viisi minuuttia klubi pyöritti ylivoimapeliä, jossa nähtiin muutama hyvä paikka, mutta viimeisen niitin Sievin voitolle antoi maalivahti Miika Toivola, joka ”puttasi” pallon kauniisti tyhjään maaliin. Loppulukemat ansaitusti 2-5 rutinoituneelle Sieville.

Seuraavana lauantaina 7.10 PJK matkustaa Jyväskylään Riemun vieraaksi. Peli alkaa kello 18.00 ja on nähtävissä osoitteessa Futsal-liiga.tv.

Seuraava kotiottelu on lauantaina 14.10 kello 15.00. Vastassa Vaasan Ruutupaidat.