Naiset edustus FSL, Naisten Futsal-Liiga

FTK-Tornio - PJK   3 - 3

Putaan liikuntahalli (V-halli)

​PJK avasi naisten Futsal-Liigan kautensa voitolla

PJK:n naiset matkustivat kauden avauspeliinsä Tornioon FTK-Tornion vieraaksi. PJK:n kautta edeltäneet harjoituspelit olivat päättyneet RaiFu:n 6-3-kotivoittoon sekä tasapeliin 1-1 Valkeakoskella Naisten Futsal-Ykkösessä pelaavaa MadMaxia vastaan.

Kumpikin joukkue on uudistunut pelaajistonsa osalta viime kauteen verrattuna, joten pelin ennakointi oli vaikeaa. Kauden ensimmäisen ottelun jännitys näkyi pelissä eikä kovin pitkiä pallonhallintajaksoja nähty kummaltakaan joukkueelta. FTK pyöritti peliä pitkälti pivotinsa Tiia Juntikan kautta. PJK:lta vastuuta saivat kaikki mukana olleet yhdeksän kenttäpelaajaa ja jokaiselta pelaajalta nähtiin onnistumisia. Esimerkkinä voidaan mainita ennakkoluulottomasti ensimmäisen liigapelinsä pelannut Juulia Roth, joka taisteli tilanteet aina loppuun asti.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan loppuun asti. Isot minuutit pelissä pelannut FTK:n Juntikka pääsi pallon kanssa keskustaan ja tarkka laukaus PJK:n puolustajan jaloista upposi aivan vasempaan alanurkkaan. Hyviä torjuntoja läpi ottelun tehnyt PJK-debytantti Lilli Sandström ei voinut laukaukselle mitään.

Toinen puoliaika alkoi PJK:n näkökulmasta loistavasti kun Sanna Koskinen pääsi tasoittamaan ottelun Essi Salosen antamasta sivurajasta vain reilun minuutin jälkeen. Ottelu jatkui tämän jälkeen hienoisesti PJK:n hallinnassa. Tuomarit sallivat fyysisen pelin, mutta selkeät rikkeet vihellettiin pois.

FTK sai toisen puoliajan keskivaiheilla pyöritettyä peliä PJK:n pienen suvantovaiheen ajan. Kuitenkin kesken FTK:n hallintajakson siirtyi PJK 1-2-johtoon ajassa 33:40 kun Jenni Nieminen prässäsi hyvin FTK:n puolustusalueella. Anne Riekki pääsi irtopalloon ja sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan. Tämän jälkeen alkoi Tiia Juntikka -show ja hän viimeisteli kaksi lähes identtistä maalia reiluun puoleen minuuttiin.

PJK oli ottanut ottelun aikana aktiivisesti maalivahti Lilli Sandströmiä mukaan pelinrakenteluun ja hyökkäyksiin. Tappioasemassa Sandström nostettiin hyökkäysalueelle ja PJK haki tasoitusta. 1,5 minuuttia ennen loppua FTK joutui rikkomaan lähellä maalivahdin aluetta. Tuomitusta vapaapotkusta Essi Salonen pääsi ohjaamaan Sanna Koskisen syötön ohi FTK:n maalivahdin Senja Keisun. Hetki tästä, FTK:n rikottua kuudennen kerran, pääsi PJK vielä puoliajan loppuun yrittämään johtomaalin tekemistä maalivahdin alueen rajalta. Maalinteossa ei tällä kerralla onnistuttu. Riketilanteessa FTK:n Jenni Suhonen sai pelin linjaan nähden hieman kevyesti annetun toisen keltaisen kortin. Tämä tarkoitti 2 minuutin ylivoimaa PJK:lle.

Kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa varsinaisella peliajalla, joten ottelun voittajaa lähdettiin selvittämään jatko-otteluun. FTK puolusti alivoimaisena hyvin, eikä PJK saanut aikaan johtomaalia. 5 minuutin jatko-ottelussa ei maaleja nähty. Voittomaalikilpailussa kotijoukkueen parhaana pelajaana palkittu Tiia Juntikka onnistui jälleen. PJK:n toinen laukoja Josefiina Järä onnistui myös sijoittaen pallon tarkasti alanurkkaan. Viiden laukojan jälkeen tilanne oli tasan, joten ratkaisua haettiin tämän jälkeen pareittain. Kuudennessa parissa PJK:n Lilli Sandström torjui FTK:n yrityksen ja PJK:n parhaana palkittu Anne Riekki onnistui omassa laukauksessaan. Näin PJK avasi kautensa voitolla ja kaksi pistettä lähtivät matkaan Pirkkalaan.