PJK:lle tiukka voitto FC Nokian vieraana
Julkaistu: 16.11.2021 11.32

PJK:lla on takanaan tiukka otteluputki, sillä joukkue on pelannut kolmen päivän sisään kaksi ottelua. Pirkkalaiset matkasivat maanantai-iltana paikallisvastustaja FC Nokian vieraaksi Harjuniitylle. Tasainen ottelu kääntyi lopulta PJK:n voitoksi kymppien jälkeen.

PJK pääsi ottelussa niskan päälle ensimmäisen kerran ajassa 7:26, kun Sini Lauermaan terävä prässipelaaminen tuotti tulosta. Lauermaa haistoi FC Nokian pelaajan heikon pallokosketuksen, iski kovaa päälle ja onnistuikin riistämään pallon. Varma laukaus oli liikaa jopa vahvasti Nokian maalilla esiintyneelle Emmi Kortesmaalle.

Pitkään näytti, että PJK pystyy säilyttämään johdon aina ensimmäisen puoliajan loppuun asti, mutta nokialaiset taistelivat itsensä tasoihin vielä 18. peliminuutilla. FC Nokian kapteeni Marika Ropanen osoitti malttiaan PJK:n maalin edessä, ja piti palloa, kunnes Elli Koivula teki liikkeen kutosen kaarelle. PJK:n puolustus ei aivan ollut hereillä, vaan Koivula pääsi laukomaan liian vapaasti. Tiia Ropanen onnistui saamaan jalkojaan hieman Koivulan laukauksen eteen, mutta pallo ei vaihtanut riittävästi suuntaa. Tauolle lähdettiin siis tiukassa 1–1-tasatilanteessa.

Jännittävä toinen puoliaika alkoi pirkkalaisten kannalta ikävästi, kun ajassa 22:25 Tilda Pyykkönen upotti pallon PJK:n verkkoon. Ella Saranpään blokki sekoitti PJK:n puolustuksen, ja Pyykkönen pääsi rajapotkun jälkeen lataamaan pallon maaliin keskustasta. FC Nokia ei kuitenkaan saanut nauttia johtoasemastaan kovinkaan kauaa, sillä Anne Riekki toi PJK:n takaisin kantaan kiinni vain minuuttia myöhemmin. Sanna Koskinen lähetti omalta kenttäpuoliskolta matkaan roikkupallon kohti Nokian maalia, ja Riekki ampaisi pallon perään. Nokian maalivahti Kortesmaa pääsi palloon ensimmäisenä, mutta pallo jäi elämään maalin eteen ja nälkäisimpänä irtopalloon iski kiinni Riekki.

Tunteiden vuoristorata jatkui jälleen 36. peliminuutilla. PJK:n Annette Korin haastoi vahvasti ja eteni maalintekopaikoille. Pivot pelaajan terävä viimeistely vei PJK:n johtoon, jossa pirkkalaiset pysyivät kiinni aina varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti. Nokia kuitenkin taisteli viimeiseen asti ja joukkue kairasi itsensä tasoihin vielä seitsemän sekuntia ennen loppuvihellystä. Jonna Sulonen pelasi kulmapotkusta pallon matalana läpi PJK:n muodon toiselle puolelle kenttää, josta Sini Sulonen tykitti pallon verkkoon.

Jatkoerässä nähtiin vielä kaksi osumaa. Ensin FC Nokia tarrasi kiinni kahteen pisteeseen PJK:n merkkausvirheen seurauksena. Jonna Sulosen kova syöttö löysi Ella Saranpään takatolpalta, ja tämä vei nokialaiset johtoon. Hetkeä myöhemmin Annette Korinin syöttöyritys keskustaan Riekille oli kimmota Nokian omista pelaajista maaliin, mutta Kortesmaa onnistui torjumaan pallon tolppaan. Riekki oli kuitenkin jo toistamiseen terävimpänä irtopallossa, ja viimeisteli illan toisen osumansa.

Ottelun ratkaisu jouduttiin hakemaan kymppien muodossa. Maanantai-ilta sai lopulta positiivisen päätöksen, kun Annette Korinin ja Iina Niemisen upeat osumat kymmenestä metristä takasivat kaksi pistettä PJK:lle.

Kuva: Jani Virolainen