PJK-08 lähtee 6.4. jahtaamaan Talviliigan kilpasarjan voittoa
Julkaistu: 26.02.2019 00.00

PJK-08 lähtee 6.4. jahtaamaan pääkaupunkiseudun Talviliigan kilpasarjan voittoa.

Talven aikana PJK-08 on harjoitellut aktiviisesti ja tavoitteellisesti noin 15 pelaajan voimin kaksi kertaa viikossa ja talven aikana on osallistuttu useisiin turnauksiin. Kilpailullisesti kovimpana haasteena on talven aikana ollut pääkaupunkiseudun kivikova PK-35n organisoima Talviliiga (http://talviliiga.fi/Talvilliiga.html) ja sen kilpasarja. Talviliigassa jokainen joukkue pelaa lohkossaan 8 ottelua ja yhden turnauksen aikana kolme saman lohkon joukkuetta pelaa kukin toistaan vastaan yhden 25 minuutin pelin.

Ensimmäinen Talviliigan turnaus pelattiin jo marraskuun 10. päivä. Ensimmäisessä ottelussa FC Honka musta B kaatui numeroin 4-0 ja toisessa ottelussa HooGee sininen oli maalein 4-1 parempi.

Joulua odoteltaessa 15.12. pelattiin toinen kahden ottelun turnaus Myllyhallissa ja ensimmäisessä ottelussa PJK oli PPJ Eira valkoista parempi luvuin 2-1 ja toisessa FC POHU sininen oli vastaantulija luvuin 9-2.

Uuden vuoden puolella 12. tammikuuta vastaan asettui Pihlajamäen hallissa HIFK Red ja HJS sinivalkoinen. Ensimmäisessä ottelussa PJK otti selvän 4-1 voiton HIFKsta. Toiseen otteluun vastaan asettui HJS, jonka verkkoon ei aiemmissa viidessä Talviliigan ottelussa oltu tehty yhtään maalia. Peli eteni koko ajan tasaisissa merkeissä ja vain hetkeä ennen loppuvihellystä HJS pääsi tasoittamaan komealla kaukolaukauksella pelin loppulukemiksi 2-2. PJK taisteli ja pelasi yhden talven parhaista peleistään ja tasapeli oli vähintään ansaittu.

Talviliigan runkosarjan viimeiseen turnaukseen lähdettiin tilanteesta missä kahdella voitolla olisi mahdollisuudet päästä taistelemaan koko kilpasarjan voitosta kahta muuta lohkovoittajaa vastaan. Ensimmäinen ottelu lähti hermostuneesti liikkeelle ja MPS keltainen pääsi varhaisessa vaiheessa 0-1 johtoon. Pelin edetessä hallinta kääntyi PJKlle ja pojat käänsivät komealla yhteispelillä pelin lopulta 3-1 voitoksi. Heti perään peli toista lohkon kärkipään joukkuetta TiPS Akatemiaa vastaan. Peli lähti jälleen todella yskähdellen liikkeelle ja TiPS tuli tuoreella jalalla pelin alussa täyttä höyryä päälle. Kahden pikaisen maalin jälkeen peli TiPSille 0-2. Ajan kuluessa ja omaan peliin uskottaessa PJK alkoi saada pallon hallintaa itselleen ja pian peli oli tasan 2-2. Tämän jälkeen peli eteni huipputasaisena aina viimeiselle viidelle minuutille, jossa ensin TiPS siirtyi 2-3 johtoon, jonka seuraavasta hyökkäyksestä PJK kuittasi. Pelin erikoisuus nähtiin noin 2 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun tilanteessa 3-3, tuomari pysäyttää pelin, luullen pelatun jo täydet 25 minuuttia. Molemmat vaihtopenkit ilmoittivat tuomarille, että peliaikaa on jäljellä vielä yli 2 minuuttia, ja peli laitettiin uudelleen käyntiin. Sählingistä huolimatta PJKn pojat olivat täysin hereillä ja kahdella pikaisella maalilla kuittasivat loppulukemiksi 5-3.

Kova ja määrätietoinen harjoittelu tuottaa tulosta, joten alkusarjan saldona 6 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio maalierolla 30-14. PJKn kanssa menestyksestä on kilpasarjan kolmessa yhdeksän joukkueen lohkossa on taistellut yhteensä 27 joukkuetta. PJK on pelannut koko ajan omaan tekemiseen luottaen erittäin iloista ja hyökkäysvoittoista peliä. Tämä näkyy myös maalimäärissä, kun 27 joukkueen sarjassa vain 2 muuta joukkuetta on pystynyt tekemään kahdeksaan otteluun yli 20 maalia (HJS 21 ja RiPS 26).

Talviliigan loppuhuipennus Final3 pelataan 6.4. Myllyhallissa muita kilpasarjan lohkovoittajia (RiPS ja PPJ Laru Siniset) vastaan.