Julkaistu: 15.02.2016 00.00

Joukkueen säännöt ja periaatteet

Noudatamme toiminnassamme Palloliiton Kaikki pelaa -ohjelman Kaverimaailman sääntöjä ja periaatteita.

Joukkueen toimintaan liittyy yhteisiä sääntöjä, joiden tarkoituksena on mahdollistaa mukava ja nautinnollinen harrastus kaikille mukana oleville.

PELAAJAT

1. Ole reilu kaveri kaikille!

2. Kuuntele annettuja ohjeita ja yritä aina parhaasi!

3. Saavu ajoissa harjoituksiin ja peleihin

VANHEMMAT

1. Kannusta pelaajia tasapuolisesti!

2. Tue harrastusta lapsesi ehdoilla!

3. Käyttäydy esimerkillisesti urheilupaikoilla, lasten urheilupaikat ovat päihteettömiä!

4. Anna valmentajille ja pelaajille työrauha, voit kuitenkin tarjota apuasi mahdollisuuksiesi mukaan!

VALMENTAJAT

1. Valvo, että pelisääntöjä noudatetaan!

2. Toimi positiivisena ja kannustavana roolimallina!

3. Luo rohkea peli-ilon ilmapiiri, heittäydy mukaan!

KÄNNYKÄNKÄYTTÖ (koskee myös pelilaitteita, tabletteja yms.)

1. Kännyköiden peli- ja viihdekäyttö ei ole sallittua harjoitus- ja pelitapahtumien yhteydessä. Esim turnauksissa pelien välissä yms.

2. Sääntö koskee pelaajia ja toimihenkilöitä sekä on suosituksena myös vanhemmille

Kiusaamisen ja syrjinnän suhteen joukkueella on 0-toleranssi! Ja siihen puututaan kolmiportaisella mallilla mikäli sitä havaitaan tai meille saatetaan tiedoksi. Ensimmäisenä puhutellaan pelaaja(t). Tarvittaessa järjestetään keskustelu vanhempien ja pelaajien kanssa johon voidaan seuran johtokunnasta kutsua Arto Köykkä. Jos keskustelut eivät auta seuraa määräaikainen harjoittelu ja pelikielto. Ja äärimmäisenä keinona on kiusaajien erottaminen joukkueesta ja seurasta.

Loukkaantumiset ja kuntoutus: lepoa vaativien loukkaantumisten ja vammojen jälkeen harjoituksiin ja peleihin palaaminen tapahtuu harjoitusten kautta kuormitusta vähitellen lisäten. Eli ei suoraan peleihin. Toivotaan, että kuntoutuva pelaaja tulee tekemään harjoituksiin vaikka omatoimista kuntouttavaa harjoittelua. Sovitaan jokainen tapaus erikseen.

Harjoitusaktiivisuuden vaikutus peliaikaan: Harjoitusaktiivisuus vaikuttaa peliaikaan erityisesti kilpatason peleissä. Mikäli peleihin on paljon ilmoittautuneita kokoonpanoihin nimetään ensisijaisesti ne pelaajat, jotka osallistuvat aktiivisesti myös harjoituksiin. Vähemmän harjoituksiin osallistuville pyritään järjestämään pelitapahtumia, joissa nämä pelaajat ensisijaisina.


Seuran uusimmat