Naiset edustus FSL, Naisten Futsal-Liiga

FTK-Tornio - PJK   1 - 0

Putaan liikuntahalli (V-halli)

Tiukka tappio Torniossa

PJK:n naisilla oli lauantaina pitkä vieraspelimatka Tornioon, jossa pirkkalalaiset kohtasivat FTK-Tornion. Tasainen ja vähämaalinen kamppailu päättyi lopulta kotijoukkue FTK:n 1–0 voittoon.

Kotijoukkue lähti otteluun terävästi ja laittoi pirkkalalaiset ahtaalle heti alkuvihellyksen jälkeen. Ottelun alkuminuuteilla FTK:n paras maalintekoyritys menikin vain hieman ohi takatolpasta. Parin minuutin jälkeen myös PJK pääsi otteluun paremmin mukaan. FTK:n toinen kenttä prässäsi selvästi ensimmäistä kenttää matalammalta, joten PJK sai melko vapaasti tuoda palloa keskiviivan tuntumaan tätä kenttää vastaan. Vierasjoukkue PJK:n vaarallisin maalintekoyritys nähtiin ensimmäisen jakson puolessa välissä, kun Sini Lauermaan syöttö tavoitti maalin edustalle unohtuneen Sanna Koskisen, jonka laukauksen kotijoukkueen maalivahti Senja Keisu onnistui kuitenkin torjumaan.

Ottelu eteni tasaisesti eikä vaarallisia maalintekoyrityksiä kovinkaan montaa nähty. Jakson loppupuolella kotijoukkue onnistui pyörittämään peliä pirkkalalaisten päädyssä, mutta PJK:n tiiviillä puolustuksella ja Tiia Ropasen loistavilla torjunnoilla peli pysyi tasatilanteessa. Ottelun 18. minuutilla PJK sai vielä vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta tämä laukaus kilpistyi lopulta torniolaisten puolustukseen. Ensimmäisellä jaksolla ei maaleja päästy juhlimaan, joten joukkueet siirtyivät tauolle 0–0 lukemissa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli jälleen vieraita terävämmin ja oli lähellä siirtyä heti johtoon, kun FTK:n kulmapotkusta pallo toimitettiin maalin edustalle Tiia Juntikalle, joka pääsi laukomaan vapaasti maalin edestä. Tämä laukaus kuitenkin suuntautui yli maalin. Ottelun 24. minuutilla myös PJK sai rakennettua hyvän vastahyökkäyksen oman pään riistosta. Tähän maalintekoyritykseen FTK:n maalivahti Keisu sai kuitenkin venytettyä kätensä väliin.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 27:14, kun FTK onnistui pelaamaan pallon PJK:n puolustuslinjan ohi Anna Keräselle, mutta tämän viimeistely-yrityksen Ropanen onnistui vielä torjumaan. Torjunnasta pallo kuitenkin pomppi suoraan FTK:n Emma Heikkilälle, jonka laukaus upposi vieraiden verkon perukoille ja näin kotijoukkue siirtyi ottelussa 1–0 johtoon. Maalin jälkeen PJK sai hieman otetta pelistä, mutta kovin montaa kertaa ei vierasjoukkue päässyt maalia yrittämään. Myöskään FTK ei onnistunut kasvattamaan yhden maalin johtoasemaansa, vaikka se ei pariin otteeseen kaukana ollutkaan. PJK nosti ottelun loppuun myös lentävän maalivahdin mukaan hyökkäyksiin, mutta maalipaikkoja ei vierasjoukkue pystynyt luomaan FTK:n tiukkaa puolustusta vastaan. Kotijoukkueen 1–0 maali jäi lopulta tasaisen ottelun ainoaksi, joten tämän kamppailun pisteet jäivät Tornioon.