Naiset edustus FSL, Naisten Futsal-Liiga

GFT - PJK   3 - 1

Opinmäen liikuntahalli

Tappio Espoossa

Lauantaina PJK:n naiset matkustivat Espooseen Golden Futsal Teamin vieraaksi. PJK kohtasi GFT:n syksyllä Pirkkalassa kauden avausottelussaan, josta pirkkalalaisille irtosi mukava 6–0 voitto. GFT on kuitenkin esittänyt vahvoja otteita kauden mittaan ja komeilee sarjataulukossa kolmannella sijalla. Lauantain ottelussa PJK ei onnistunut yllättämään espoolaisia toistamiseen, vaan kotijoukkue GFT voitti ottelun lopulta lukemin 3–1.

Ottelu lähti liikkeelle hyvätempoisesti, ja molemmat joukkueet pyrkivät suoraviivaisilla hyökkäyksillä pääsemään maalintekosektorille. Kotijoukkue GFT onnistui tässä hieman vierasjoukkuetta paremmin ja sai pelattua palloa vaarallisesti vieraiden maalin edustalle. PJK käytti kuitenkin tällä kertaa maalipaikkansa tehokkaammin siirtymällä ottelussa 0–1 johtoon ajassa 04:18. Sanna Koskisen pitkä syöttö tavoitti maalia kohti juosseen Annette Korinin, jonka ensimmäisen vedon tielle kotijoukkue vielä onnistui pääsemään, mutta toinen laukaus upposi maalin perukoille. Kotijoukkue ei kuitenkaan tappioasemassa kauaa viihtynyt, vaan tasoitti ottelun nopeasti 1–1 ajassa 06:02, kun Emilia Jokisalo pelasi pallon takatolpalle vapaaksi jääneelle Maria Mäntylälle, joka ei viimeistelyssä erehtynyt. Ensimmäisen jakson edetessä kotijoukkue onnistui jälleen toimittamaan palloa maalin edustalle, mutta näistä paras yritys osui tolppaan. Kentän toisessa päässä nähtiin vastaavasti muutama hyvä tilanne, mutta ylärima oli myös PJK:n laukausten edessä. Ensimmäinen jakso pelattiin loppuun maalittomissa tunnelmissa, ja joukkueet siirtyivät tauolle 1–1 tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi hienoisessa GFT:n komennossa, mutta pirkkalalaiset olivat lähellä siirtyä johtoon heti toisella minuutilla, kun vieraiden Essi Koiranen sai riistettyä pallon hyökkäysalueella ja pelasi sen loistavalle vetopaikalle Maria Ropaselle. Vieraiden epäonneksi tämä laukaus kolahti kuitenkin tolppaan. Ajassa 22:19 kotijoukkue onnistui siirtymään hieman onnekkaastikin ottelussa 2–1 johtoon, kun Emilia Jokisalo laukoi suoraan rajapotkusta kohti maalia ja pallo vaihtoi matkalla juuri sen verran suuntaa PJK:n pelaajasta, että päätyi lopulta etukulmasta maaliin.

Ottelun 24. minuutilla PJK:n Maria Ropanen oli jälleen aiheuttamassa painetta GFT:n maalille terävällä laukauksellaan, mutta ylärimaa lähemmäs ei tämäkään lopulta mennyt. Myöskään kotijoukkue ei onnistunut kasvattamaan johtoaan yrityksistä huolimatta. Toista jaksoa oli jäljellä viisi minuuttia, kun pirkkalalaiset lähtivät hakemaan yhden maalin tappioasemassa tasoitusta vielä lentävällä maalivahdilla. Paine pysyi espoolaisten päädyssä, mutta vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet enää nousemaan ottelussa tasoihin. Kotijoukkue puolestaan pääsi juhlimaan vielä kertaalleen, kun se onnistui toimittamaan pallon tyhjään maaliin ottelun viimeisillä sekunneilla. Osumasta vastasi Maria Mäntylä, jolle tämä maali oli ottelun toinen. Loppulukemiksi kirjattiin näin ollen 3–1 ja pisteet jäivät Espooseen.