Naiset edustus FSL, Naisten Futsal-Liiga

HIFK FS - PJK   8 - 0

Pirkkola PH

Pisteet jäivät Helsinkiin

Sunnuntaina PJK matkusti pitkästä aikaa Pirkanmaan ulkopuolelle, kun Helsingissä vastaan asettui sarjataulukossa toisena oleva HIFK. Tästä ottelusta ei pisteitä kotiinviemisiksi irronnut, kun PJK kärsi selvänumeroisen 8–0 (4–0) tappion helsinkiläisille.

Ottelu lähti etenemään pitkälti kotijoukkueen komennossa, ja heti ensiminuuteilla PJK:n päädyssä nähtiin pari vaarallista tilannetta. Myös PJK:n Annette Korin pääsi antamaan näytettä kovasta laukauksestaan ottelun kolmannella minuutilla, mutta kotijoukkueen maalivahti Tytti Mikkola sai kuitenkin kätensä väliin ja tämä laukaus osui lopulta ylärimaan. HIFK loi kovaa painetta vieraiden maalille, mutta PJK:n puolustus kesti aina ottelun 9. minuutille asti, jolloin HIFK:n Daniela Tjeder onnistui viemään laukauksellaan kotijoukkueen 1–0 johtoon.

Ottelussa edettiin toiselle neljännekselle, kun PJK:n pääsi pelaamaan pallon laidalle ennättäneelle Iina Niemiselle, mutta tämä tasoitusyritys suuntautui kuitenkin hieman ohi etutolpasta. Vain hetkeä myöhemmin PJK:n päädyssä HIFK:n Hanna Halonen pääsi syöttämään laidalta pallon maalin edustalle jääneelle Daniela Tjederille, joka toimitti pallon toistamiseen vieraiden verkkoon. Kotijoukkue siirtyi 2–0 johtoon ajassa 12:41. Melko pian tämän jälkeen palloa kaivettiin jälleen PJK:n maalin perukoilta, kun ajassa 14:13 Iina Ahola viimeisteli kulmapotkusta HIFK:n kolmannen maalin.

HIFK:n päädyssä nähtiin vaarallinen maalintekoyritys ottelun 17. minuutilla, kun PJK-vahti Tiia Ropasen määrämittaisella maaliheitolla pallo saatiin punapaitojen puolustuslinjan taakse päässeelle Minna Kivelälle, mutta viimeistely-yritys ei kuitenkaan uponnut tolppien väliin. Ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkue onnistui katkomaan PJK:n kulmapotkun, ja vastahyökkäyksen päätteeksi HIFK:n Tjeder taituroi pallon Ropasen yli kohti vieraiden verkkoa, ja tästä Anna-Kaisa Hannuksela kävi vielä tökkäämässä pallon maaliin. Tilanteeksi kirjattiin 4–0 ja näissä lukemissa joukkueet siirtyivät myös tauolle.

Kotijoukkue jatkoi vahvaa esitystään, ja toisen puoliajan alkupuolella paine pysyi pitkälti vierasjoukkueen päädyssä. Ottelun viides maali syntyi noin 22. minuutin kohdalla, kun tällä kertaa Hanna Putaalan veto päätyi epäonnisesti lopulta PJK:n pelaajan kautta omaan maaliin. Tilanne 5–0. Vierasjoukkue PJK ei tästä takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan pyrki antamaan kovaa prässiä kotijoukkueelle ja saamaan hallintaa myös omalle joukkueelleen. Ottelun 28. minuutilla PJK:lle tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen vapaapotkusta. Pallon taakse asteli sunnuntaina PJK:n paidassa esiintynyt farmijoukkue Mad Maxin Sanna-Kaisa Rousku. Tämä alanurkkaan suuntautunut tulinen laukaus kimposi kuitenkin lopulta oman pelaajan jaloista HIFK:n maalivahdin käsiin.

Molemmissa päissä nähtiin muutamia maalintekoyrityksiä, mutta ottelu eteni jo viimeiselle neljännekselle ennen seuraavaa maalia. PJK:n penkillä puettiin jo reikäpaitaa ylle, kun punapaidat onnistuivat kasvattamaan etumatkaansa entisestään tehdessään kuudennen maalinsa ajassa 35:27. Iina Ahola pääsi katkomaan PJK:n syötön ja laukomaan kohti vieraiden maalia, mutta sen Tiia Ropanen vielä onnistui torjumaan. Tästä torjunnasta HIFK:n Selja Laine kuitenkin onnistui viimeistelemään takatolpalta lukemat jo 6–0. Maalin jälkeen PJK pääsi ottamaan ylivoimaa kehiin. Vaarallinen tilanne nähtiinkin 37. minuutilla, kun pallo onnistuttiin pelaamaan Annette Korinille takatolpalle, mutta HIFK:n maali pysyi edelleen puhtaana. Ajassa 38:16 kotijoukkue pääsi kuitenkin jälleen juhlimaan, kun maalivahti Mikkola onnistui torjunnan jälkeen potkaisemaan käsistään komean kukkupallon PJK:n tyhjään verkkoon. Loppuaika pelattiin tasakentällisillä. HIFK pääsi vielä kertaalleen viihdyttämään kotiyleisöään, kun Daniela Tjeder pääsi iskemään maalin edustalta hatullisen täyteen ajassa 39:02. Ottelu päättyi kotijoukkue HIFK:n voittoon lukemin 8–0.