Naisille voitto Raisiossa
Naiset edustus FSLJulkaistu: 10.10.2021 22.20

Naisille voitto Raisiossa

Liigan nousijajoukkue RaiFu antoi kotikentällään PJK:lle kovan vastuksen. Raisiolaiset olivat pitkään kiinni jopa kolmessa pisteessä, mutta PJK:n maltti riitti tuomaan kaksi pistettä Pirkkalaan. Ottelu ratkesi voittomaalikilpailussa.

PJK lähti RaiFu-otteluun hyvistä asetelmista, sillä avauskierroksella sinipaidoille irtosi komea 6–0-voitto GFT:sta. Nousijajoukkue RaiFu osoittautui PJK:lle vaikeammaksi vastustajaksi. Ottelun alkupuolella pallonhallinta oli selvästi pirkkalaisilla. RaiFu kuitenkin puolusti tiukasti ja PJK:lla oli vaikeuksia päästä hyville maalintekopaikoille. Ajoittain raisiolaisten korkea prässi aiheutti myös vierailijoille hankaluuksia, mutta siitä huolimatta parhaat tilanteet nähtiin RaiFun kenttäpäädyssä. Peli oli kokonaisuudessaan melko intensiivistä ja vauhdikasta.

Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen kymmenen minuuttia oli hieman rauhallisempaa pelaamista. PJK sai pidettyä hyvin painetta kotijoukkueen päädyssä, ja erityisesti erikoistilanteista syntyi monta potentiaalista tilannetta. Erityisesti Maria Ropasen terävät laukaukset aiheuttivat sydämentykytyksiä RaiFun maalivahdille. Annette Korin ja Julia Jokiranta pääsivät kokeilemaan maalintekoa. PJK:n hyvistä tilanteista huolimatta 17. peliminuutilla maalinteossa onnistui kotijoukkue. RaiFun Tiiu Lehtonen ja Ella Mäki pelasivat sisäänpotkun jälkeen seinäpelillä Lehtosen vetopaikalle PJK:n maalin eteen. Lehtonen ei osunut palloon, mutta peliväline pomppi hieman onnekkaastikin Iina Markkaselle. Markkanen vei RaiFun 1–0-johtoon.

Toisella puoliajalla ottelun hallinta aaltoili vahvasti ja tilanteita nähtiin kummassakin päässä. PJK:n viimeistely-yritykset olivat kuitenkin terävämpiä kuin kotijoukkueella. PJK maltillinen tasoituksen hakeminen palkittiin 35. peliminuutilla. Ropanen pelasi Sini Lauermaalle lyhyen pudotuksen sisäänpotkusta, ja Lauermaan matala laukaus otti sopivan kimmokkeen RaiFun pelaajasta upoten verkon perukoille. Enempää pelitilannemaaleja ei enää ottelussa nähty. Myös jatkoerä mentiin maalittomissa tunnelmissa.

Ottelun ratkaisu nähtiin kympeiltä. PJK:n kolmas laukoja Annette Korin oli ainoa onnistuja kympin pilkulta, joten PJK nappasi Raisiosta kotiin viemisiksi kaksi pistettä.

Kuva: Jorma Sanevuori

Joukkueen uusimmat uutiset