Pisteet Raisioon
Julkaistu: 18.01.2022 12.51

Lauantaina Pirkkalassa pelattiin tärkeistä pisteistä, kun PJK:n vieraaksi saapui RaiFu. Otteluun lähdettäessä sarjataulukossa joukkueilla oli eroa vain kaksi pistettä, kun PJK oli niukasti pudotuspeliviivan yläpuolella ja RaiFu viivan alapuolella. PJK:n ensimmäisellä puoliajalla hankittu 1–0 johtoasema ei lopulta riittänyt pisteisiin, kun RaiFu kiri toisella jaksolla rinnalle ja ohi voittaen ottelun lukemin 1–4.

Ottelu lähti liikkeelle PJK:n pallonhallinnalla. Sinipaidat saivatkin pelattua palloa hyökkäysalueelle, mutta maalintekoyritykset jäivät vielä uupumaan. Vierasjoukkue pyrki pitkillä avauksillaan murtautumaan maalipaikoille. Hyvä maalintekoyritys nähtiinkin RaiFulta ottelun 8. minuutilla, kun valkopaidat pääsivät pitkästä avauksesta maalintekopaikalle, mutta tämä laukaus lipui kuitenkin niukasti ohi takatolpasta. Myös pirkkalalaiset pääsivät yrittämään maalintekoa samalla taktiikalla, kun Maria Ropanen pääsi laukomaan pitkästä avauksesta, mutta RaiFun maalilla Eveliina Koskela torjui tämän yrityksen. PJK pääsi juhlimaan ottelun ensimmäistä maalia ajassa 12:19, kun Sanna Koskinen katkoi raisiolaisten vastahyökkäyksen keskialueella ja pääsi kuljettamaan pallon kohti maalia. Tarkka laukaus upposi etukulmasta vieraiden verkon perukoille, ja näin kotijoukkue siirtyi ottelussa 1–0 johtoon.

Ensimmäisen maalin jälkeen PJK antoi painetta RaiFun päätyyn ja sinipaidoilta nähtiin useampi laukaus kohti maalia, mutta näistä tolppaan osunut laukaus jäi parhaaksi yritykseksi. Myös RaiFu oli lähellä kaventaa, kun pallo saatiin pelattua PJK:n puolustuksen läpi hyvälle maalipaikalle, mutta Tiia Ropanen piti torjunnallaan sinipaidat johtoasemassa. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 1–0.

Toisella jaksolla ottelu jatkui tasaisempana. Ottelun 22. minuutilla RaiFulla oli hyvä paikka kaventaa läpiajosta, mutta Ropanen torjui tämänkin yrityksen. Myös toisessa päässä PJK:n Anne Riekki pääsi laukomaan kohti ylänurkkaa, mutta pallo meni lopulta hieman ohi maalin. Ottelun 26. minuutin tienoilla paine oli tiukasti kotijoukkueen päädyssä, kun vieraat saivat useamman hyökkäyspään erikoistilanteen. Ajassa 26:35 vierasjoukkue onnistuikin kaventamaan tilanteeksi 1–1, kun kulmapotkusta pallo pelattiin Ella Mäelle, joka pääsi vapaasti laukomaan pallon maaliin. RaiFun toinen maali oli lähellä vain hetkeä myöhemmin ylivoimahyökkäyksestä, mutta viimeistely jäi tällä kertaa uupumaan. Ajassa 32:35 RaiFu siirtyi 1–2 johtoon, kun valkopaidat pelasivat sivurajasta pallon maalintekosektorille, josta Tiiu Lehtonen laukoi kohti maalia ja Ella Mäki viimeisteli ottelun toisen maalinsa.

Molemmissa päissä nähtiin muutama maalintekoyritys, mutta maalivahdit olivat hyvin välissä ja tilanne pysyi 1–2. Ottelun viimeisiksi minuuteiksi kotijoukkue otti lentävän maalivahdin, mutta tällä kertaa se ei tuottanut toivottua tulosta. RaiFu sen sijaan ei tyytynyt 1–2 loppulukemiin, vaan valkopaidat pääsivät läpiajoon laidalta, josta pallo pelattiin takatolpalle ehtineelle Tiiu Lehtoselle, joka viimeisteli joukkueen kolmannen osuman ajassa 39:13. Ottelun viimeisellä minuutilla raisiolaiset osuivat vielä kertaalleen, kun vieraiden Lehtonen katkoi PJK:n syötön RaiFun päädyssä, ja tästä pallo kimposi tolppaa hipoen kotijoukkueen tyhjään maaliin. Ottelu päättyi vierasjoukkue RaiFun 1–4 voittoon.

Kuva: Heini Lehtipuu