PJK:lle 5–1-tappio Ylöjärven Ilveksen vieraana
Julkaistu: 09.10.2022 22.05

PJK:n naiset kärsivät ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla lauantaina Ylöjärvellä, kun kotijoukkue Ylöjärven Ilves kuritti pirkkalaisia peräti lukemin 5–1. Ottelu ei saanut otteluun parasta mahdollista alkua, kun YIlves karkasi johtoon jo ajassa 1:23. Kotijoukkueen Ella Lehtonen pelasi Elisa Ilotulle pystysyötön oikealle laidalla, josta Ilottu onnistui nostamaan pallon yli PJK:n maalilla torjuneen Tiia Ropasen.

PJK pyrki avaamaan peliä pääosin pitkillä avauksilla, mutta vierailijoilla oli haasteita pallonhallinnan kanssa eikä palloa pystytty pitämään omilla kovinkaan pitkiä aikoja. Silti PJK kävi lähellä tasoitusosumaa, kun Eveliina Järän loistava laukaus sivurajan tuntumasta kolahti ylärimaan. Ajassa 6:49 YIlves kuitenkin lisäsi johtoaan. PJK menetti pallon pitkästä avauksesta YIlveksen Heidi Linjamaalle, joka pudotti pallon pystyyn liikkuneelle Rosa Sirénille. Sirén eteni pallon kanssa pakottaen Ropasen vastaan maaliltaan. Ylöjärveläispelaaja vei tällä kertaa pidemmän korren ja nosti pallon tolpan kautta PJK:n maaliin.

Jakson puolivälin jälkeen PJK korjasi prässipelaamistaan aikalisän turvin ja pääsi hieman paremmin peliin kiinni. PJK onnistui kavennusosumassa ajassa 13:06. Ropasen pitkä avaus maalilta tippui Essi Salosen jalkaan, ja Salonen onnistui kääntymään vetopaikalle. YIlveksen maalilla Emiilia Syvänen torjui pallon eteensä, jossa parhaiten hereillä oli Linnea Nuutila, joka upotti pallon kotijoukkueen verkkoon. Tauolle siirryttiin 2–1-lukemissa.

Toisen puoliajan ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat melko rikkonaista peliä. Molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon, joskin kotijoukkueella näitä tilanteita oli enemmän. YIlveksen toisen puoliajan avausosuma oli silti vähintäänkin yllättävä. Ropanen nousi maaliltaan mukaan PJK:n hyökkäykseen ja pääsi laukomaan. YIlveksen maalivahti Syvänen koppasi pallon ja havaitsi tilaisuutensa: Syväsen tarkka laukaus tipahti aivan PJK:n maalin riman alle ajassa 29:45.

Kolmas maali ja väsymys katkaisivat jossain määrin vierailijoiden selkärangan, eikä kotijoukkueen seuraavaa osumaa tarvinnut odottaa kuin reilu minuutti. Ajassa 31:19 Jenna Oksanen pääsi viimeistelemään Senni Virenin syötöstä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. PJK koetti turvautua lentävän maalivahdin taktiikkaan, mutta tämä ei tuottanut toivottua tulosta. Lopulta vielä aivan ottelun lopussa ajassa 39:25 Heidi Linjamaa kaunisteli lukemiksi 5–1 Virenin toimiessa jälleen syöttäjänä.

YIlveksen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Heidi Linjamaa ja PJK:lta Essi Salonen.

Artikkelikuva: Heini Lehtipuu