Kausi-info 29.4.2023
T7/8Julkaistu: 30.04.2023 17.39

Kausi-info 29.4.2023

29.4.2023 pidetyssä vanhempien infossa käytyjä asioita

1.Toimihenkilöiden esittely

 • Vastuuvalmentaja: Olli-Pekka Toikkonen
 • Valmentajat: Lauri Mäkinen, Mikko Pohjonen, Laura Siren, Karoliina Nikkarikoski, Marko Heikkinen
 • Joukkueenjohtajat: Antti ja Hanna Hiljanen
 • Rahastonhoitaja: Eveliina Keinonen

2. Joukkueen ideologia

Ollaan Suomen kivoin futisjoukkue! Futiksen ja treenaamisen ei tarvitse olla vakavaa, vaikka tosissaan treenataankin. Jokainen lapsi otetaan yksilönä huomioon.

Kiusaamisessa 0-tolarenssi. Jos kiusaamista tapahtuu, siihen puututaan heti. Olisi hyvä, jos lapsi tulisi kertomaan heti valkuille mahdollisesta kiusaamisesta, jotta siihen voidaan puuttua saman tien. Jos kuitenkin asiaa tulee ilmi vasta kotona, niin olkaa heti yhteydessä joko valmentajiin tai jojoon, jotta asiaan päästään puuttumaan mahdollisimman pian.

3. Treenit

 • Toukokuussa treenataan Keskuskentällä lauantaisin 12:45-14:00 ja tiistaisin 16:45-18:00. Kesäkuussa, kun nurmikentät ovat kunnossa siirrytään Haikan nurmikentälle pelaamaan. Harjoitusajat maanantaisin 16:45-18:00 ja keskiviikkoisin 16:45-18:00. Ilmoitamme erikseen, kun nurmelle pääsee pelaamaan.
 • Päälle säänmukainen varustus, missä on helppo liikkua. Lisäksi kaikille tulee olla nappikset, säärisuojat, oma pallo (koko 3) ja juomapullo. Hiusten tulee olla kiinni. Lippistä ei voi käyttää turvallisuussyistä, joten päähän on hyvä laittaa esim. ohut pipo tai huivi (buffi tms.).
 • Jos myöhästytte, niin tulkaa paikalle, kun ehditte. Tottakai on suotavaa, että ollaan ajoissa, mutta ymmärrämme vanhempien kiireen, kun treenit alkavat suhteellisen aikaisin. Tulkaa rauhallisin mielin, älkää siirtäkö kiirettä lapsiin, koska se sama kiire siirtyy lapsen mielessä sitten kentälle ja treeniin.
 • Ilmoittautuminen treeneihin Jopoxissa viimeistään päivää ennen treenejä. Ilmoittautuminen on tärkeää, jotta valmennus voi suunnitella treenit osallistujamäärän mukaan. Tämä takaa jokaiselle lapselle laadukkaat treenit sekä helpottaa valmentajan suunnittelua ja valmennusta.
 • Heinäkuussa pidetään todennäköisesti pieni treeni tauko, mutta ajankohta ei ole vielä varmistunut.

4. Pelit

 • Lisenssit: TÄRKEÄÄ!!! Jokaisella lapsella tulee olla lisenssi ennen ensimmäistä peliä. Ilman lisenssiä ei saa pelata! Lisenssin voi ostaa netistä Pelipaikasta: FIFA Connect Platform (ma.services) Lapsella tulee olla myös vakuutus, minkä voi ostaa samalla kertaa kuin lisenssin (4€). Vakuutus voi olla myös muuta kautta, siinä tapauksessa lähettäkää ennen ensimmäistä peliä jojolle vakuutustodistus tai -numero.
 • Sarjapelit: Pelaamme 3 sarjassa; Palloliiton piirisarjoissa T8, tasoissa 1 ja 2 sekä TPV:n futisklubissa. Futisklubissa on vähemmän pelejä kuin sarjoissa, joten osallistumme lisäksi kahteen futisklubin erillisturnaukseen.
 • Peluutus: Pelaajia ei lukita mihinkään peliryhmään vaan valmennus katsoo aina tapauskohtaisesti pelaajat kuhunkin peliin. Lähtökohtana on aina pelaajan etu ja se mitä ko. pelaaja tarvitsee milloinkin. Tärkeää saada oman tasoista pelaamista, toisinaan on hyvä päästä vähän haastavimpiin peleihin ja toisinaan taas pelaaja tarvitsee onnistumisia ja siksi voi itseluottamusta hakea kevyimmistä peleistä. Jokaiselle pelaajalle tulee suurin piirtein saman verran pelejä.
 • Ilmoittautuminen peleihin: Aina edellisen viikon sunnuntaina ilmoittaudutaan seuraavan viikon peleihin, tämän jälkeen peleihin ilmoittautuminen lukitaan. Valmennus tekee joukkuejaot maanantaina ja ne ilmoitetaan Jopoxissa. Äkillisistä poissaoloista tulee ilmoittaa valkuille/jojoille, jotta voidaan täydentää pelaajia tarvittaessa. Piirisarjan peleissä on aina 3 peliä/ilta. Riittää että ilmoittautuu 1. peliin, sama joukkue pelaa kaikki pelit yhtenä iltana.
 • Jos pelit osuvat treenipäiville, muilla kuin peliryhmään nimetyillä on treenit. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Treenit voi tarkastaa myös jopoxista tarvittaessa. Jopox pyritään aina pitämään ajantasalla.
 • Kokoontuminen peleihin 30 min ennen pelin alkua. Peleissä tulee olla peliasu päällä. Pelipaidan alle voi pukea tarvittaessa kerrastopaidan ja ohuen takin tms. Samoin shortsien alle esim. leggarit.

5. Vanhempien ”säännöt”

 • Vanhemmat voivat seurata pelejä ja treenejä kentän laidalta, mutta jätetään vaihtopenkin läheisyys pelaajille ja valmennukselle / huollolle. Tietysti tässäkin otetaan huomioon pelaajan tarpeet, jos vanhempaa tarvitaan tueksi tai tulee loukkaantumisia tms.
 • Treeneissä vanhemmat saavat olla seuraamassa harjoitusta, mutta ei ole pakko. Jos lapsi vaatii erityistä huolenpitoa tai seurantaa, silloin toivomme vanhemman jäävän kentän läheisyyteen.
 • Pelaajaa ei tulisi palkita maaleista. Peleissä saattaa olla eri teemoja/tavoitteita, esimerkiksi syöttäminen tms. jota pelaajan tulisi yrittää mahdollisimman paljon. Näin ollen maaleista palkitseminen ei palvele pelaajaa eikä joukkuetta.
 • Saa ja pitää kannustaa!! Ei kuitenkaan ohjata pelaajaa vaan keskitytään ohjeiden antamisen sijaan kannustamiseen.
 • 6.Budjetti
 • Budjetti on noin 220€/kesäkausi. Budjetti sisältää seuran kausimaksun 150€/pelaaja, sarjamaksut, tuomarit, valmennusvälineitä (liivejä yms.), ensiapulaukun (jääpusseja, spray…), valmennuksen ja joukkueenjohdon kulukorvauksen, kesäjuhlat pelaajille.
 • Ensimmäinen osa, 200€ tullaan laskuttamaan Jopoxin kautta toukokuun aikana. Jos tarvitsette pidempää maksuaikaa tai on haasteita maksaa yhdellä kertaa koko summaa, olkaa yhteydessä rahastonhoitajaan (eveliina.keinonen@gmail.com).
 • Loppuosasta tulee mahdollisesti lasku loppukesästä/alkusyksystä riippuen kauden aikana tulleista kuluista ja toisaalta varainhankinnasta saaduista tuloista.

7. Varainhankinta:

 • Varainhankinnalla kerätyt tuotot menevät KAIKKI oman joukkueen hyväksi.
 • Kahvio/ Grilli: Taikan vanhemmat ovat lupautuneet organisoimaan kahviotoimintaa kotipeleissä. Tarkoituksena on grillata ja myydä makkaraa, kahvia, mokkapaloja (tms.), pillimehuja, patukoita, karkkia. Huoltajista toivotaan aktiivisuutta mokkapalojen leipomiseen, makkaran grillaamiseen ja kahvion ylläpitoon. Kaasugrilli ja telttakatos saadaan vanhemmalta peliryhmältä. Kahviota varten tullaan tekemään hankintoja, mm. retkipöydät, termospullo, kaasupullo (onko mahdollista saada sponsori esim. Teboililta?). Myös maksuasioita selvitetään, Mobile Payn Boxi on todettu toimivaksi sekä hankitaan mahdollisesti maksukorttipääte. Ensimmäinen kotipeli on 20.5 jolloin ensimmäisen kerran tullaan kahviota pitämään.
 • Paitoihin on mahdollista myydä mainos, mikäli jollain yrityksellä on kiinnostusta. Sovitaan tästä erikseen jos sponsori löytyy.
 • Jos vanhemmilla mielenkiintoa myös muuhun varainhankintaan, tottakai saa organisoida ja järjestää 😊

8. Muut asiat ja tapahtumat:

 • 10.5 Unelmien Liikuntapäivä -tapahtuma keskuskentällä: Tapahtumassa tytöillä jalkapalloon liittyvät esitys. Kaikki rohkeasti mukaan tapahtumaan ja esiintymään peliasu päällä. Tämäkin tapahtuma Jopoxissa.
 • Kesän aikana osallistutaan mahdollisesti erillisiin turnauksiin. Jos turnaus ei sisälly kausimaksuun, silloin turnauksen kustannukset jakautuvat osallistujien kesken. Tästäkin tarkempaa infoa tapahtuman yhteydesä.
 • Harjoituspelejä pyritään välillä myös järjestämään treeniaikojen yhteyteen

Meihin jojoihin voi olla yhteydessä ihan pienessäkin asiassa tai jos on mitä vaan kysyttävää. Pelaajilla ja valkuilla on hyvä meininki kentällä; uskon että samoin meillä vanhemmilla!

Joukkueen uusimmat uutiset

Pirkkalan Jalkapalloklubi ry

1577745-3

Kreetankuja 4

33950 Pirkkala