Kolme pistettä Ylöjärveltä
Julkaistu: 15.10.2021 12.22

Ylöjärvellä nähtiin vauhdikas ottelu, kun PJK kohtasi Ylöjärven Ilveksen keskiviikkoillan kamppailussa. Kolme pistettä lähti lopulta Pirkkalaan, kun loppulukemiksi kirjattiin 3-5 (2-0).

PJK:lla oli vielä tuoreessa muistissa viikonlopun voitto ottelusta RaiFua vastaan, kun taas kotijoukkue Ylöjärven Ilves koki viikonloppuna kotiavauksessaan tappion FTK-Torniota vastaan. Tappio ei kuitenkaan kotijoukkuetta enää painanut, vaan terävän alun myötä Heidi Linjamaa vei kotijoukkueen 1-0 johtoon heti ottelun toisella minuutilla. Ensimmäisen maalin jälkeen Ylöjärven Ilves sai pelistä otetta. Ottelun toinen maali nähtiinkin seitsemännellä peliminuutilla, kun kotijoukkueen onnistuneen sivurajakuvion myötä Riia Seppälä siirsi Ylöjärven Ilveksen 2-0 johtoon Heidi Linjamaan syötöstä.

Myös PJK pääsi yrittämään maalintekoa haastavan alun jälkeen. Palloa vedettiinkin tolppaan ja ylärimaan molemmissa päissä. Tiia Ropanen hoiti torjunnoillaan puoliajan vaarallisimmat maalipaikat eikä päästänyt kotijoukkuetta kolmen maalin karkumatkalle. Näin ollen ensimmäiselle puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johdossa.PJK asteli toiselle puoliajalle ottelun alun vaikeuksista sisuuntuneena, mikä tuotti tulosta välittömästi. Maria Ropanen avasikin PJK:n maalihanat heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Eikä seuraavaa maalia tarvinnut pitkään odotella, kun Ropanen osui toistamiseen ja tasoitti pelin 2-2 ajassa 21:56. PJK ei tasatilanteeseen tyytynyt, vaan Annette Korin laittoi Anne Riekin maalille toimittaman pallon kotijoukkueen verkkoon ja siirsi vieraat jo 2-3 johtoon ajassa 22:16. Kotijoukkue oli tiukan paikan edessä, kun johtoasema muuttuikin takaa-ajoksi.

Ottelun 28. minuutilla Ylöjärven Ilveksen hyökkäyspään sivurajan seurauksena PJK:n maalin edessä nähtiin kovaa kamppailua pallosta, jossa YIlves vei tällä kertaa pidemmän korren, kun Heidi Linjamaa tasoitti ottelun 3-3 illan toisella osumallaan. PJK ei kuitenkaan antanut kotijoukkueen kauaa juhlia, kun Sanna Koskinen vei vieraat jälleen 3-4 johtoon hienolla osumallaan Sini Lauermaan pystysyötöstä ajassa 27:31. PJK venytti etumatkaansa jo kahden maalin mittaiseksi, kun jälleen Koskisen maalille vetämä pallo kimposi tällä kertaa YIlveksen pelaajan kautta kotijoukkueen omaan maaliin ajassa 29:28. Tilanne 3-5.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä ylöjärveläiset antoivat painetta vierasjoukkueen päähän ja lähtivät hakemaan kavennusta myös lentävällä maalivahdilla. Tällä kertaa se ei kuitenkaan tuottanut tulosta eikä maaleja nähty enää kummassakaan päässä. Ottelu päättyi lukemiin 3-5 ja PJK:lle kirjattiin kauden kolmas voitto.

Kuva: Esa Norvia