Vierasvoitto Salossa!
Julkaistu: 03.03.2022 08.52

PJK:n naiset kohtasivat lauantaina Salossa FC Halikon. Ottelussa oli jälleen tarjolla tärkeitä pisteitä, kun runkosarja alkaa pikkuhiljaa kääntyä loppusuoralle. PJK:lle kolme pistettä olisi tarpeen kamppailussa pudotuspelipaikasta, ja FC Halikolle pisteet olisivat tervetulleita sarjapaikan säilyttämisen kannalta. PJK ei ole tällä kaudella päässyt liikaa maaleja juhlimaan, mutta tästä ottelusta pirkkalalaisille kirjattiin mukava 0–6 voitto!

Kotijoukkue pyrki yllättämään vieraat laukomalla heti ottelun aloituksesta kohti maalia, mutta vieraiden maalilla Tiia Ropanen oli hereillä. PJK pääsi nopeasti pyörittämään omaa peliään ja ensimmäinen maali olikin lähellä jo ottelun kolmannella minuutilla, kun Sini Lauermaa pääsi laukomaan. Vieraiden epäonneksi laukaus kuitenkin kimposi tolpasta ulos. Myös FC Halikko pääsi yrittämään maalintekoa pariin otteeseen ja pallo jäikin vaarallisesti pyörimään PJK:n maalin edustalle, mutta tästä ei kotijoukkue onnistunut viimeistelemään. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 08:04, kun PJK kovan prässin ansiosta onnistui riistossa hyökkäysalueella ja Anne Riekki sai pelattua pallon maalin eteen Essi Koiraselle, joka vei vieraat 0–1 johtoon.

Ensimmäinen puoliaika eteni vieraiden komennossa ja pallo kävi jo toistamiseen tolpassa. FC Halikon avausmaalikaan ei ollut kaukana ottelun 13. minuutin kohdalla, kun halikkolaiset onnistuivat ohittamaan vieraiden puolustuksen, mutta Tiia Ropanen sai jälleen jalkansa laukauksen tielle. Ajassa 15:27 vieraat siirtyivät 0–2 johtoon, kun hyökkäyspään sivurajasta pallo pelattiin Anne Riekille, jonka kaukolaukaus upposi vieraiden verkkoon. Ensimmäisen jakson loppu oli tasaisempi, mutta vieraat onnistuivat vielä kasvattamaan johtoaan juuri ennen tauolle siirtymistä. Pallo karkasi halikkolaisilta omassa päädyssä ja Annette Korin hyödynsi tämän laukomalla vieraiden kolmannen maalin. Tauolle siirryttiin PJK:n 0–3 johtoasemassa.

Toinen jakso alkoi PJK:n pallonhallinnalla ja peli pyöri pitkälti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. PJK:n neljäs maali ei ollut kaukana ottelun 25. minuutilla, kun Sini Lauermaa toimitti palloa laidalta maalin edustalle Annette Korinille, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut. Sama kuvio tuotti kuitenkin tulosta ajassa 27:59, kun Korin viimeisteli maalin edustalta Lauermaan syötöstä ja PJK siirtyi 0–4 johtoon. Ottelun 30. minuutilla FC Halikko sai vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä, mutta vieraiden maalivahtia häirittiin maalilla sen verran, että halikkolaisten kuvio vihellettiin lopulta poikki. Ottelu eteni jo loppupuolelle PJK:n komennossa eikä kotijoukkue oikein päässyt maalipaikoille. Vieraiden viides maali syntyi ajassa 35:15, kun Julia Jokiranta onnistui katkaisemaan halikkolaisten pyörityksen, ja pitkän kuljetuksen päätteeksi Jokiranta toimitti palloa maalille kohti Korinia, mutta tähän kotijoukkueen maalivahti Lotta Hiihtola sai jalkansa väliin. Paluupalloon Anne Riekki ehti kuitenkin ensimmäisenä ja pelasi pallon takaisin maalin edustalle Jokirannalle, joka vei viimeistelyllään vieraat 0–5 johtoon.

PJK piti paineen halikkolaisten päässä ja teki kotijoukkueen pelinavaamisesta haastavaa. Kovan prässin ansiosta vierasjoukkue onnistuikin tekemään jo kuudennen maalinsa ajassa 37:48, kun halikkolaisten syöttö oman maalin edustalla kimposi Annette Korinin jalan kautta maaliin ja sen myötä Korin onnistui tekemään ottelussa hattutempun. Tämä 0–6 maali jäi ottelun viimeiseksi, joten puhtaalla pelillä pisteet lähtivät tästä ottelusta Pirkkalaan.

Kuva: Heini Lehtipuu