Kausi päättyi tappioon Porissa
Julkaistu: 10.04.2022 21.38

PJK lähti Poriin puolivälierien toiseen otteluun hieman repaleisella kokoonpanolla sairasteluiden johdosta. Mukaan saatiin 5+1 kauden aikana liigassa pelannutta pelaajaa, mutta onneksi PJK:n kakkosjoukkue tarjosi tulitukea kolmen pelaajan verran. Jenni Nieminen uurasti kentällä isot minuutit ja Katariina Pitkänen toi tärkeää lisävirtaa niin ikään usean vaihdon verran. Mukana kakkosjoukkueesta oli myös Julia Ollila.

PJK ei kuitenkaan pystynyt tällä kertaa haastamaan MuSaFutsalia. Ottelua oli pelattu vasta reilut puolitoista minuuttia, kun pallo jouduttiin ensimmäistä kertaa kaivamaan PJK:n maalista. Netta Hannula pelasi kulmapotkun alaspäin Anni-Elina Luotoselle, joka laukoi pallon kohti PJK:n maalia. Veto otti ikävän kimmokkeen PJK:n pelaajasta ja yllätti Tiia Ropasen maalilla. 1–0-osuman jälkeen MuSa rokotti kovalla tahdilla vielä kahdesti. Kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen tilanne oli jo 3–0 porilaisten hyväksi.

Kuuden minuutin kohdalla Netta Hannula lisäsi MuSaFutsalin johtoa. Ajassa 10:02 Jasmin Ylikraka pääsi kääntymään pallon kanssa PJK:n maalin edessä ja niittasi lukemiksi jo 5–0. Vain hetkeä tämän jälkeen nähtiin kuitenkin PJK:n ottelun tähtihetki. Pallo pelattiin kulmalta Anne Riekille, joka laukoi korkean pallon kohti porilaisten maalin takatolppaa. Kakkosjoukkueesta vahvistuksena mukana ollut Jenni Nieminen näytti taitojaan ja ohjasi pallon upeasti MuSan verkkoon. Nieminen pääsi siis heti maalinteon makuun debyyttiottelussaan Futsal-Liigassa.

MuSa osui ensimmäisellä puoliajalla vielä kolmesti. Maininnan arvoisena voidaa pitää Netta Hannulan 8–1-maalia ajassa 19:43. Hannula neppasi pallon suoraan Elina Setälän korkeasta syötöstä kantapäällään yli Ropasen ja PJK:n maaliin.

Toinen puoliaika oli PJK:lta hieman pirteämpää tekemistä, mutta siniset eivät silti pysyneet hallitsevan Suomen mestarin kyydissä. MuSa viimeisteli toisella puolikkaalla vielä neljä osumaa. Loppulukemiksi kirjattiin siis rumat 12–1.

Vaikka kauden viimeinen ottelu ei juuri jättänyt jälkipolville kerrottavaa, PJK:n haastavassa kaudessa oli myös paljon hyvää. Ensimmäisellä kaudella liigassa PJK onnistui haasteista huolimatta pelaamaan tiensä pudotuspeleihin. Hyvän maalivahti- ja puolustuspelaamisen ansiosta joukkue päästi runkosarjan kolmanneksi vähiten maaleja. Kauden aikana nähtiin useampi liigadebyytti. Viimeisessä ottelussa pelanneiden lisäksi Eevi Hyttinen, Iina Nieminen, Nea Snygg ja Essi Koiranen debytoivat Naisten Futsal-Liigassa PJK:n paidassa. Katsojakeskiarvo kotiotteluissa oli yli 50 ja parhaimmillaan katsomoon löysi tiensä lähes sata silmäparia. Joukkue kiittää tuesta ja kannatuksesta!

Kuva: Heini Lehtipuu