PJK:lle avaustappio FC Sportia vastaan
Julkaistu: 02.11.2021 11.53

Vahva pallonhallinta ei tuonut PJK:lle pisteitä kotiottelusta FC Sportia vastaan. Joukkueen kasaamisen kanssa alkukaudella kipuilleet vaasalaiset olivat saaneet Pirkkalaan jalkeille tähän asti laajimman ryhmänsä, ja PJK:ssa oli tiedossa, että ottelusta ei ollut tulossa helppo. Sinipaitainen kotijoukkue kuitenkin otti ottelun hallintaansa heti ensiminuuteilla. PJK piti palloa, eikä Sport päässyt etenemään kotijoukkueen maalille. PJK onnistui luomaan useampia puolittaisia maalipaikkoja ja muutaman lupaavan laukauksen kohti Sportin maalia, mutta vierailijoiden maalilla Lotta Rosenström napsi kaukolaukaukset syliinsä kerta toisensa jälkeen.

Vaikka pallonhallinta oli selvästi PJK:lla, vaasalaiset onnistivat pitämään PJK:n poissa kaikkein vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Kun pirkkalaiset eivät onnistuneet maalinteossa, Sport siirtyi yllättäen johtoon ajassa 16:16. Vierailijoiden Anni Rintanen pelasi omalta kenttäpuoliskoltaan pitkän sivurajapotkun PJK:n maalin eteen hiipineelle Maiju Kuivilalle, joka puski pallon yli PJK-vahti Tiia Ropasen. Sportin johto ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa, sillä vielä ennen taukoa ajassa 19:03 kotijoukkue tuli tasoihin. Anne Riekki pelasi pallon oikealle laidalle Sanna Koskiselle, joka laukoi kohti takayläkulmaa. Sportin maalilla Rosenström näytti ehtivän pallolle hyvin, mutta torjunta epäonnistui ja pallo ohjautui maaliverkkoihin. Tauolle mentiin siis 1–1-tilanteessa PJK:n vahvasta pallonhallinnasta huolimatta.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen pakka hieman hajosi, eikä peliä saatu enää samalla tavalla kontrolliin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Pallo kuitenkin pyöri pääosin Sportin kenttäpäädyssä. Ajassa 24:00 vierailijat rokottivat kuitenkin toisen puoliajan ensimmäisestä hyökkäyksestään. Enni Kortesniemi pääsi liian helposti haastamaan jalkansa vapaaksi keskustaan, eikä hieman maskiin jäänyt Ropanen pystynyt torjumaan tämän laukausta. PJK ei enää toipunut takaiskuosumasta, vaan pisteet matkasivat Sportin mukana Vaasaan.

Vaikean ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Tiia Ropanen käänsi katseet jo kohti seuraavaa ottelua.

– Tänään oli kyllä todella vaikea peli. Paikkoja ja pallonhallinta oli selkeästi meillä, mutta kun itse ei tee niin sitten yleensä vastustaja tekee. Nyt vaan hiotaan perustekemiset kuntoon ja ensi viikolla takasin voittojen tielle.

Kuva: Jani Virolainen