​PJK:n naisten tappioputkelle jatkoa Vaasassa
Julkaistu: 11.01.2023 22.56

PJK:n naiset lähtivät sunnuntaina metsästämään elintärkeitä pisteitä Vaasasta FC Sportin vieraaksi, mutta pitkä matka päättyi pettymykseen. PJK oli vielä ensimmäisellä puoliajalla pelissä hyvin kiinni. Maalipaikkoja syntyi suhteellisen tasaisesti molempiin päihin, eikä kumpikaan joukkue ollut erityisesti niskan päällä. PJK turvautui toisinaan peliä avatessaan maalivahti Tiia Ropasen nostamiseen mukaan hyökkäyksiin – tämä kostautui ajassa 19:38, kun Sportin maalivahti Lotta Rosentröm sai napattua pallon näppeihinsä ja potkaistua pallon omalta maaliltaan PJK:n tyhjään maaliin. Tauolle mentiin siis Sportin niukassa 1–0-johdossa.

Toinen puoliaika ehti vanheta reilut kuusi minuuttia, kun PJK tuli tasoihin. Pirkkalalaiset saivat maalivahtia mukaan nostamalla aikaan rauhallisemman pallonhallintajakson, jonka päätteeksi Sanna Koskinen pelasi pallon kutosen kaarella vasemmalle laidalle Essi Saloselle. Salonen laukoi kärkkärillä lukemiksi 1–1. PJK sai kuitenkin nauttia tasoituksesta ainoastaan reilut pari minuuttia, sillä ajassa 28:29 Anni Rintanen pääsi kuittaamaan kotijoukkueen takaisin johtoon. Tilanne ei vielä vaikuttanut toivottomalta, mutta synkkä ottelun 32. peliminuutti muutti pelin luonteen. Ensin ajassa 32:29 Erica Niemi onnistui maalinteossa, ja vain 22 sekuntia myöhemmin maaliverkkoja heilutteli Niina Kiviniemi.

PJK turvautui maalivahdin nostamiseen, ja saikin ylivoimalla hyviä tilanteita. Kavennusosuma syntyi ajassa 36:43, kun Anne Riekin loistava poikkisyöttö tavoitti Salosen takatolpalta. Kavennusosuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä ajassa 37:44 Enni Kortesniemi kaunisteli vielä lukemiksi 5–2. Näin PJK joutui joutui jälleen lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin.