PJK jäi pisteittä kotituplassa
Julkaistu: 07.02.2023 08.42

Viikonloppu oli futsalin täyteinen Pirkkalassa, kun PJK kohtasi lauantaina HIFK:n Helsingistä ja sunnuntaina YIlveksen Ylöjärveltä. Sarjan toista ja kolmatta sijaa pitävät joukkueet saapuivat haastamaan klubilaisia kotiyleisön eteen.

PJK - HIFK

Lauantain ottelu HIFK:iä vastaan käynnistyi vierasjoukkueen hallitsemana. Kuudennella peliminuutilla vastustaja siirtyy johtoon, kun viime kaudella PJK paidassa edustanut Annette Korin sijoittaa pallon maaliin Jasmine Stuben diagonaalisyötöstä. Vain minuuttia myöhemmin Lilli Sandström heittää erikoistilannetorjunnan jälkeen pallon ylöspäin kirmaavalle Essi Saloselle. Salonen jatkaa syötön kohti Josefiina Järää, joka laukoo vastustajan jalasta kimmonneen pallon ilmasta maalin ylänurkkaan. Peliä ehditään pelata vain pari minuuttia, kun Jenni Nieminen syöttää Eveliina Järän laitanousuun. Eveliina Järä harhauttaa vastustajat ja laukoo pallon varmasti maaliin ja PJK johtaa 2-1 ajassa 9:38. PJK:n johtoasema ei säily pitkään vaan toistamiseen Jasmine Stubbe syöttää maaliin johtaneen laukauksen. Tällä kertaa pallon takana on viimeisenä Tuula Siren, jonka laukaus uppoaa aivan maalin yläkulmaan ajassa 12:59. Ottelu jatkuu tasaisena ja puoliajalle siirrytään tasatilanteessa 2-2.

Toista puoliaikaa ehditään pelata vain pari minuuttia, kun ajassa 22:40 Selja Laine siirtää vastustajat johtoon Tuula Sirenin syötöstä. Sisuuntunut kotijoukkue ei anna periksi, vaan pysyy mukana pelissä. PJK:n maalilla upeasti torjunut Sandström heittää pitkän pallon Anne Riekille, joka syöttää pallon maalille juoksevalle Jenni Niemiselle. Vastustajan maalia vartioinut Tytti Mikkola torjuu ensimmäisen laukauksen, mutta torjunnasta ilmaan noussut pallo on varmasti Niemisen, joka puskee pelivälineen maaliin ja kotijoukkueen tasoihin ajassa 28.31. HIFK:n nälkä kasvaa ja vastustajat iskevät kahdesti saman minuutin aikana. Ensiksi toistamiseen kaksikko Selja Laine ja syöttäjä Tuula Siren ja sen jälkeen erikoistilanteesta Tiia Savolainen siirtää Hanna Putaalaan syötöstä vastustajat kahden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue nostaa maalivahdin mukaan hyökkäykseen ja tehostaa korkeata prässiä. Prässi tuottaa tulosta, kun ajassa 35:44 Josefiina Järä kaventaa maalieroa. Summerin soidessa taulun lukemat 4-5 kertovat kotijoukkueen jäävän pisteittä.

Ottelun tähtipelaajina palkitaan vierasjoukkueen Dali Meller ja kotijoukkueesta Josefiina Järä

PJK - YIlves

Sunnuntain ottelu YIlvestä vastaan käynnistyi vierasjoukkueen hallitsemana. Kotijoukkue pitää vieraat poissa ilmeisimmiltä maalipaikoilta ja PJK:n maalia vartioinut Tiia Ropanen pitää maalin siistinä. Pelikellon lyödessä 3:59 kotijoukkue siirtyy 1-0 johtoasemaan. Vireästi pelin pelannut Anne Riekki ottaa pallon haltuunsa ja kuljettaa läpi kentän päättäen kuljetuksen laukaukseen, joka painuu vastustajan maalivahdin selän taakse. Kotijoukkue taistelee johtoasemastaan, mutta joutuu taipumaan vastustajalleen, kun Senni Viren syöttää Jenni Häklille, jonka oikean jalan laukaus painuu kotijoukkueen verkkoon. Lannistumaton kotijoukkue taistelee itsensä

uudestaan johtoasemaan, kun Anne Riekki kuljettaa pallon vastustajan maalia kohti ja syöttää Linnea Nuutilalle, joka siirtää pallon varmasti vastustajan verkkoon. YIlves tasoittaa tilanteen ajassa 16:43, kun Senni Virenin (syöttäjä Mia Pajunen) vetolaukaus ottaa onnekkaan hipaisun

kotijoukkueen puolustukseen ja pallo helähtää kotijoukkueen verkkoon. Tauolle siirrytään tasatilanteessa 2-2.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet puolustavat tehokkaasti, mutta pelikellon 32. Minuutti ilmenee PJK:n harmaana minuuttina ja vastustaja rankaisee kahdesti. Mia Pajunen syöttää vapaana olleelle Jenni Häklille, joka tekee päivän toisen osumansa ajassa 32:16. Samalla minuutilla Häkli on uudestaan maalinteossa mukana, kun Häklin syöttö tavoittaa Rosa-Maria Sirenin. Siren viimeistelee vieraille 2-4 johtoaseman. Kotijoukkue vastaa tappioasemaan nostamalla maalivahdin mukaan hyökkäykseen. Vierasjoukkue tyrehdyttää kotijoukkueen ylivoiman rankaisemalla ajassa 37:56, kun Mia Pajunen syöttää Jenni Häklille, joka viimeistelee päivän kolmantensa tyhjään maaliin. YIlves viimeistelee ottelun loppulukemat viimeisellä minuutilla Ella Lehtosen laukauksella tyhjään maaliin.

Ottelun tähtipelaajat olivat vierasjoukkueen Jenni Häkli ja kotijoukkueen Anne Riekki