PJK:lle voitto Halikossa
Julkaistu: 22.01.2023 22.50

Lauantaina 21.1. PJK matkasi Saloon FC Halikon vieraaksi kamppailemaan tärkeistä pisteistä. Ottelu alkoi tasaisissa tunnelmissa molempien joukkueiden rakentaessa peliä. Niin koti- kuin vierasjoukkuekkin sai luotua alusta alkaen maalipaikkoja, mutta kummankaan onnistumatta avaamaan maalitilejään. Ajassa 7:17 PJK rikkoo ja kotijoukkue sai vapaapotkun hyökkäysalueelta. Vapaapotkua antamaan asettautui numerolla 16 pelaava Laura Lehtonen, joka laukoi vahvan vedon kohti PJK:n maalia. Vahvasta vedosta huolimatta PJK:n maalivahti Lilli Sandström torjuu ja pallo ajautuu Essi Saloselle, joka pääsee nopeaan läpiajoon ja ajassa 7:25 PJK siirtyy 0-1 johtoon Salosen tarkasta viimeistelystä. Ensimmäinen puoliaika jatkui tasaisena, kuitenkin PJK:n pienoisessa hallinnassa tehden kotijoukkueen tasoitusosumasta vaikeaa. Kuitenkaan enempää osumia ei nähty, joten tauolle siirryttiin 0-1 asetelmista.

Toisen puoliajan alku on ollut PJK:lle usein haastava, joten nyt oli erittäin tärkeää saada hyvä startti viimeiselle 20 minuutille. Ensimmäisten minuuttien aikana FC Halikko saakin luotua vetopaikkoja, mutta PJK blokkaa kuitenkin laukaukset hyvin säilyttäen tilanteessa johtoasemansa. Kotijoukkueen FC Halikon nostaessa hyökkäystä PJK:n kenttäpuoliskolle, pääsee PJK:n Jenni Nieminen lähellä keskiympyrää katkomaan kotijoukkueen syötön, josta pääsee riistämään itselleen pallon ja läpiajon seurauksena vie vierasjoukkueen 0-2 johtoon ajassa 31:39. Kun ottelua on pelattu 35:36, rikkoo FC Halikon Ronja Salmi PJK:n Juulia Rothia keltaisen kortin arvoisesti ja näin PJK:lle vapaapotku hyvältä paikalta. Tästä ei kuitenkaan maalia PJK saa aikaan. Hetkeä myöhemmin ajassa 35:54 kotijoukkueelle aikalisä, jonka päätteeksi FC Halikko nostaa viidennen kenttäpelaajan mukaan hyökkäykseen kaventaakseen ottelua. Ylivoiman ansiosta kotijoukkue saa pyöritettyä palloa, mutta ylärimaa lähemmäksi ei kuitenkaan joukkue päässyt, minkä johdosta PJK:n maali säilyy puhtaana ja ottelu päättyy lukemiin 0-2 vierasjoukkueen vieden tärkeät pisteet mukanaan Pirkkalaan.