Naisille tappio Ilvestä vastaan
Julkaistu: 21.01.2023 23.50

Keskiviikkoiltana Pirkkalassa käytiin Pirkanmaan paikalliskamppailu, kun PJK:n vieraaksi Pirkkalaan saapui Ilves FS. PJK:lle pisteet olisivat enemmän kuin tarpeen taistellessaan sarjapaikan sälyttämisestä. Ilves taas kamppailee kotiedusta pudotuspeleihin sarjataulukon keskivaiheilla.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti, sillä PJK onnistui siirtymään 1–0 johtoon, kun ottelua oli ehditty pelata vain minuutin verran. PJK:n hyökkäyspään sivurajasta Sanna Koskinen toimitti pallon kohti vieraiden maalia, jonka edustalla Essi Salonen oli hyvällä sijoittumisellaan toimittamassa irtopalloa verkkoon.

Ottelua jatkettiin pitkälti Ilveksen pallonhallinnalla eikä tasoituskaan ollut kaukana, kun vieraat pyörittivät peliä kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Myös toisessa päässä nähtiin kotijoukkueelta muutama vaarallinen maalintekoyritys, kun Tiia Ropasen tarkat heitot Ilveksen maalin edustalle tuottivat vieraille hankaluuksia. Kolmea ylärimaosumaa lähemmäs toista maalia ei kotijoukkue kuitenkaan ensimmäisellä jaksolla enää päässyt. Ilves piti hyvin pallonhallinnan joukkueellaan, mutta ei onnistunut viimeistelemään kavennusosumaa ensimmäisellä jaksolla. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemassa.

Ilves tuli toiselle jaksolle terävästi ja onnistui laukomaan vaarallisesti kohti sinipaitojen verkkoa. PJK:n maalilla Ropanen oli kuitenkin valppaana pallojen tiellä ja ottelua jatkettiin edelleen 1–0 tilanteessa. Viiden minuutin kohdalla Ilvekselle tarjoutui loistava mahdollisuus tasoitukseen, kun pallo vietiin kotijoukkueen rikkeen seurauksena kuuteen metriin. Rangaistuspotkua asteli antamaan vieraiden Matilda Herranen, joka ei tätä paikkaa jättänyt käyttämättä, vaan laukoi pallon varmasti verkkoon ja tilanteeksi 1-1.

Kentällä nähtiin kovaa vääntöä eikä maalintekotilanteilta kummassakaan päässä vältytty. Ilveksen pelaaminen alkoi kuitenkin tuottaa tulosta 33. minuutilla, kun Mira Teittisen ja Maria Härkösen seinäsyöttöjen myötä Teittinen pääsi iskemään vieraat 1-2 johtoon.

Ilveksen maalin jälkeen PJK lähti välittömästi hakemaan kavennusosumaan nostaen Ropasta maaliltaan mukaan hyökkäyksiin. Ilves puolusti kuitenkin tiiviisti ja vain 15 sekuntia ennen loppua vieraat onnistuivat maalinteossa vielä kertaalleen. Liisa Kuulojan syöttö hyökkäyspään sivurajasta tavoitti Herrasen, joka laukoi Ilveksen kolmannen maalin. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-3 vierasjoukkueelle.

PJK:n seuraava ottelu on jo heti lauantaina Salossa, jossa vastaan asettuu sarjataulukossa seitsemäntenä oleva FC Halikko.