PJK- Tasokkaan ja monipuolisen jalkapalloharrastuksen mahdollistaja Pirkkalassa

Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK) on vuonna 1993 perustettu pirkkalalainen jalkapallon ja futsalin erikoisseura.

PJK:n perustana on vahva ja perinteikäs juniorityö 5-vuotiaiden pallokoulusta aina B-juniorijoukkueisiin. Vahvan juniorityön mahdollistajina on jo melkein 30 vuoden ajan toiminut aktiivisten ja vapaaehtoisten pirkkalalaisten vanhempien joukko, joka on omalla toiminnallaan luonut kaikille halukkaille lapsille edellytykset nauttia jalkapallosta sekä myös kehittyä pelaajina. Seuran toiminnan kantavana ajatuksena on aina ollut, että PJK:ssa jalkapallo olisi mahdollisimman edullinen harrastus.

Vuosittain PJK:n pallokoulussa aloittaa 30-40 innokasta 5-vuotiasta jalkapalloilijan alkua. Pallokoulun jälkeen juniorijoukkueissa pelaavat sadat lapset osallistuvat Tampereen piirin alaisiin sarjoihin sekä useisiin turnauksiin. Vuosittain PJK järjestää myös erittäin suosittua perhefutista, koululaisturnauksen pirkkalalaisille koululaisille sekä puulaakiturnauksen harrastajapelaajille. PJK tarjoaa myös yhteistyössä kunnan ja koulujen kanssa jalkapallon ja futsalin kerhotoimintaa. PJK:n kasvattipelaajia on pelannut viimeisinä vuosina sekä jalkapallon Veikkausliigassa, kuin myös aina Futsal maajoukkueessa saakka.

Vuonna 2019 seurassa jatkettiin aiemmin aloitettua seurakehityshanketta tavoitteena kehittää seuran toiminnasta entistä laadukkaampaa ja yhteisöllisempää. Seurakehityksessä panostetaan pelaajakehitystyön, talouden ja markkinoinnin kehittämiseen sekä seuraorganisaation kehittämiseen. Osana seuran kehitystä vuonna 2019 seuralle palkattiin ensimmäinen työntekijä sekä hankktiin omat toimitilat.

PJK:n kilpailulliset lippulaivat ovat Futsal-Liigassa pelaava naisten joukkue, Futsal-Ykkösessä pelaava miesten joukkue sekä Futsalin P19 joukkue joka voitti kaudella 2020-2021 hienosti SM-pronssia. Jalkapallon puolella miesten edustus pelaa Kolmosessa

PJK:n arvot: yhteisöllisyys, oikeudenmukaisuus, sitoutuneisuus, tavoitteellisuus ja iloisuus

PJK- Positiivista Peliä Pirkkalassa!