PJK- Tasokkaan ja monipuolisen jalkapalloharrastuksen mahdollistaja Pirkkalassa

Pirkkalan Jalkapalloklubi (PJK) on vuonna 1993 perustettu pirkkalalainen jalkapallon ja futsalin erikoisseura.

PJK:n perustana on vahva ja perinteikäs juniorityö. Vahvan juniorityön mahdollistajina on jo 30 vuoden ajan toiminut aktiivisten ja vapaaehtoisten pirkkalalaisten vanhempien joukko, joka on omalla toiminnallaan luonut kaikille halukkaille lapsille edellytykset nauttia jalkapallosta sekä myös kehittyä pelaajina. Seuran toiminnan kantavana ajatuksena on aina ollut, että PJK:ssa jalkapallo olisi myös edullinen harrastus.

Vuosittain PJK:n pallokoulussa aloittaa 40-50 innokasta 5-vuotiasta jalkapalloilijan alkua. Pallokoulun jälkeen juniorijoukkueissa pelaavat sadat lapset osallistuvat Tampereen piirin alaisiin sarjoihin sekä useisiin turnauksiin. Vuosittain PJK järjestää myös erittäin suosittua perhefutista sekä puulaakiturnauksen harrastajapelaajille. PJK tarjoaa myös yhteistyössä kunnan ja koulujen kanssa jalkapallon ja futsalin kerhotoimintaa. PJK:n kasvattipelaajia on pelannut viimeisinä vuosina sekä jalkapallon Veikkausliigassa, kuin myös aina Futsal maajoukkueessa saakka.

Vuonna 2019 seurassa jatkettiin aiemmin aloitettua seurakehityshanketta tavoitteena kehittää seuran toiminnasta entistä laadukkaampaa ja yhteisöllisempää. Seurakehityksessä panostetaan pelaajakehitystyön, talouden ja markkinoinnin kehittämiseen sekä seuraorganisaation kehittämiseen. Osana seuran kehitystä vuonna 2019 seuralle palkattiin ensimmäinen työntekijä sekä hankittiin omat toimitilat. Seurakehitystyö on näkynyt varsinkin tyttöjen puolella, kun vain 2-3 vuodessa tyttöjen/naisten määrä on jopa viisinkertaistunut seurassa. Vuonna 2022 seuralle palkattiin toinen päätoiminen työntekijä, jonka avulla pystytään järjestämään vieläkin laajemmin toimintaa esim. leirien muodossa.

PJK:n kilpailullinen lippulaiva on Futsal-Liigassa pelaava miesten joukkue. Jalkapallon puolella miesten edustus pelaa Nelosessa.

PJK:n arvot: yhteisöllisyys, oikeudenmukaisuus, sitoutuneisuus, tavoitteellisuus ja iloisuus

PJK- Positiivista Peliä Pirkkalassa!Pirkkalan Jalkapalloklubi ry

1577745-3

Kreetankuja 4

33950 Pirkkala