PJK putosi Futsal-Liigasta
SeuraJulkaistu: 29.04.2021 11.11

PJK-TPK 4-6 (0-2)

Kauden viimeiseen otteluun lähdettäessä kuvio oli etukäteen selvä, vain voitolla klubi säilyttää paikkansa Futsal-Liigassa. Tavoite koki kuitenkin jo ensimmäisellä jaksolla kovan kolauksen kun vierasjoukkue siirtyi 0-2 johtoon. Pelitapahtumien perusteella myös klubin olisi pitänyt useampi maali tehdä ensimmäisellä jaksolla, mutta viimeistely oli surkeata ja TPK:n maalivahti esitti myös hienoja torjuntoja. Näin olle tauolle 0-2 numeroissa. PJK sai toiselle jaksolle heti tarvitsemansa alun kun nuori Roni Pekki teki uransa ensimmäisen liigamaaliin tärkeän paikkaan heti jakson alussa. Tämän jälkeen klubilla oli etsikkoaikansa tehdä lisää maaleja, mutta viimeistely ontui edelleen. Jakson puolivälin jälkeen TPK näytti klubille maalin tekemisen mallia ja siirtyi hetkessä 1-4 johtoon, joka käytännössä ratkaisi pelin. Tämän jälkeen maaleja tehtiin vuorotahtiin kuitenkin niin, että TPK johto pysyi aina vähintään kahdessa maalissa. Klubilta osuivat Pekki uudelleen sekä ikinuori Toni Järvinen kahdesti. Summerin soidessa lukemat taululla olivat 4-6 vierasjoukkueelle ja TPK nousujuhlat alkoivat. Kaikki kunnia TPK:lle ottelun voitosta ja sarjanoususta, parempi joukkue voitti.

Klubi leirissä oltiin ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettyneitä. Maalinteko oli meillä jälleen kerran vaikeaa, kommentoi klubin valmentaja A-P Mäkinen ottelua. Meillä oli riittävän monta peliä aikaa hoitaa sarjapaikka taskuun, mutta emme siinä onnistuneet jatkoi pettynyt Mäkinen. Klubin loppukautta varjostivat monet avainpelaajien loukkaantumiset ja pelikiellot, jotka toivat omat haasteensa karsintoihin, mutta se kuuluu urheiluun ja sen taakse ei klubi valmennus ole kauden aikana mennyt. Kauden neljästä viimeisestä pelistä klubi ei tosiaan voittanut yhtään ja ainoastaan tasapeli Ilveksen kanssa saatiin tulokseksi. Yksi voitto mistä tahansa kolmesta tappio pelistä olisi pitänyt klubin Futsal-Liigassa ja siihen ei nyt pystytty, vaikka se joka pelissä mahdollista olisi ollutkin. Raskaan ja pitkän kauden jälkeen edustusjoukkue ottaa hetken happea ja sen jälkeen alkaa tulevan kauden suunnittelu Futsal- Ykkösen osalta. Toivottavasti tulevalla kaudella saamme myös kannattajamme takaisin pelejä seuraamaan ja tuomaan tarvittavan lisän peleihin!