PJK taipui RaiFulle jatkoajalla
Julkaistu: 02.10.2022 19.13

Lauantaina 1.10 PJK sai vastustajakseen kauden ensimmäisessä kotipelissään jo preseosoniltakin tutun vastustajan RaiFu:n Raisiosta. Ennakkoasetelmat ottelulle olivat aiemmin käydyn harjoitusottelun jäljiltä aavistuksen vierasjoukkueen puolella, sillä silloin RaiFu vei pidemmän korren nopeudellaan kokonaan uudistunutta PJK:n joukkuetta vastaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti edeten päästä päähän. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistelyt puuttuivat. Kun ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia, pääsi RaiFu:lta kaksi pelaajaa läpiajoon PJK:n epäonnistuttua sivurajan avauksessa puolesta kentästä. Kuitenkaan RaiFu:n Ella Mäki ei taipunut onnistuneesti Mirena Pihlin poikittaiseen syöttöön viedäkseen vieraita johtoon. Ensimmäisen puoliajan jälkipuoliskolla RaiFu alkoi päästä pelissä niskan päälle, jolloin PJK joutui tyytymään muutaman kerran roiskaisuihin RaiFu:n pelaajien prässätessä korkealta. Näistä prässitilanteista oli aueta useampikin paikka vierasjoukkueelle, mutta heikot viimeistelyt ja kotijoukkueen maalivahti Tiia Ropanen pitivät tilanteen edelleenkin 0–0.

Toinen puoliaika alkoi myös RaiFu:n pienoisessa hallinnassa korkean prässinsä ansiosta, mistä RaiFu:n Tiiu Lehtonen pääsi kokeilemaan pelin avausmaalia, mutta Ropanen hoiti oman tonttinsa moitteettomasti. Kotijoukkueen syöttöjen viimeistelyjen epäonnistuessa tarjoutui vastustajalle useita maalipaikkoja, mutta edelleen toisen puoliajan edetessä kohti puoliväliään tulostilanne 0–0. PJK pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta vastustajan rikkottua omalla puoliskollaan. Eveliina Järän veto kohti maalia osui kuitenkin vastustajaan Linnea Nuutilan pienestä siirrosta huolimatta. Kotijoukkue pääsi erikoistilanteen jälkeen muutamille maalintekopaikoille, mutta vastustajan maalivahti Eveliina Koskela piti maalinsa puhtaana.

Pelin avausosuma syntyi ajassa 30:24 vierasjoukkueelle, kun PJK:n avausyrityksestä Jenna Osa pääsi katkaisemaan avauksen, jolloin muutamalla hyvällä syötöllä Ella Mäelle avautui vetopaikka aivan kuuden metrin kaarelta ja tällä kertaa onnistui sijoittamaan ohi PJK:n puolustuksen. Hetkeä myöhemmin oli kotijoukkue aikeissa tasoittaa tilannetta, mutta kuitenkin epäonnisesti vain tolpat kolisivat Nuutilan ja Essi Salosen hyökkäysyrityksestä. Kotijoukkue sai selkeästi uuden vaihteen silmäänsä joutuessaan alakynteen RaiFu:n onnistuessa maalinteossa. Kuusi minuuttia myöhemmin ajassa 36:09 kotijoukkueen hyvä ote peliin tuotti tulosta, kun Essi Salonen nappasi pallon itselleen vastustajan kenttäpuoliskolla ja pääsi vetämään kohti maalia. Maalivahti Koskela torjui vedon suoraan eteensä, mistä Iina Haapanen pääsi iskemään irtopallon verkkoon tasoittamaan tilanteen 1–1. Viimeisten peliminuuttien aikana jännitystä loi molempien joukkueiden ottaessa täydet viisi virhettä, mutta niistä huolimatta varsinaisella peliajalla ei kumpikaan joukkue pystynyt tekemään ratkaisua, joten ottelu jatkuu viiden minuutin jatkoajalla.

Myös jatkoajalle siirtyneet molempien joukkueiden viisi virhettä varjosti pelin kulkua, mitkä osoittautuivatkin pelin ratkaisuksi, sillä ajassa 44:23 kotijoukkue rikkoi itselleen kuudennen virheen. Tästä johtuen vierasjoukkueen Freja Ketola pääsi kokeilemaan 10 metrin vapaapotkua ja onnistui sijoittamaan ohi Ropasen vieden RaiFu:n 1–2 johtoon. Vaikka kotijoukkue pelasi viimeiset 30 sekuntia viidellä kenttäpelaajalla, ei se kuitenkaan tuottanut enää tulosta, vaan ottelu päättyi vieraiden voittoon vieden toisen pisteen mukanaan Raisioon. Ottelussa parhaimmaksi pelaajaksi vierasjoukkueelta palkittiin Jenna Osa ja kotijoukkueelta Tiia Ropanen. Seuraavana naiset matkaavat Ylöjärvelle YIlveksen vieraaksi ensi lauantaina 8.10.

Kuva: Jani Virolainen