PJK taipui EBK:lle lukemin 0-1
Julkaistu: 01.11.2022 13.29

Lauantaina PJK kohtasi Liigan neljännellä kierroksella sarjanousija EBK:n Espoosta. Pelistä tiedettiin tulevan vaikea siinä mielessä, että nyt kotijoukkueen tulisi ottaa pallonhallinta itselleen, johon se ei kauden aikaisemmissa peleissä ole tottunut.

Ensimmäisellä puoliajalla pallo olikin enimmäkseen sinipaitojen hallussa ja aikaan saatiin näennäistä painostusta, muttei kuitenkaan sen suurempia maalipaikkoja. Helpot harhasyötöt söivät suurimmat mahdollisuudet edetä maalintekotilaisuuksiin, eikä espoolaisten maalivahtia Iida Peltolaa päästä sen paremmin testaamaan.

Ajassa 14:47 vierasjoukkue iskee, kun sivurajasta Amanda Pitkänen toimitti pallon kohti PJK:n maalia ja Hanna Harju sai päänsä väliin ohittaen PJK:n maalilla torjuntavuorossa olleen Lilli Sandströmin. Näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

Puoliajalla kopissa painotettiin huolellisuutta syöttöpelissä ja malttia rakentaa tilanteita matalalla maannutta EBK:n prässiä vastaan. Pelin hallinta kuitenkin siirtyi enemmän vierasjoukkueelle ja Lilli Sandström joutuikin torjuntatöihin useasti. PJK:kin sai jakson puolivälin jälkeen muutaman maalipaikan, muttei pallo löytänyt tietään maaliin asti. Joko edessä oli Peltolan hanskat ja kerran EBK:n kenttäpelaajan kädetkin, joka jäi ottelun tuomaristolta huomaamatta.

Lopussa ylivoimalla saatiin hyvä tilanne vastustajan päätyyn, kun Sandström laukoi maalivahdin kautta pallon tolppaan ja jatkotilanteesta Anne Riekki pääsi yrittämään, mutta pallo päätyi ohi maalista.

Näin kotijoukkueelle kirvelevä tappio ja EBK:lle sen liigahistorian ensimmäinen voitto. Taas on aikaa harjoitella perusasioita kuntoon pari viikkoa, kun seuraavassa pelissä vastaan asettuu Vaasan Sport. Ottelu alkaa Pirkkalan Vapaa-aikakeskuksella lauantaina 12.11. klo 17. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!