PJK:n naisille 4–3-voitto Sportista
Julkaistu: 14.11.2022 08.19

Lauantaina PJK sai vieraita Vaasasta, kun FC Sport saapui haastamaan pirkkalaisia. Kotijoukkue oli ravistellut parin viikon takaisen ottelun mielestään ja ryhtyy päättäväisesti viemään ottelua haluamaansa suuntaan. PJK ottaa pallonhallinnan heti alkuvihellyksestä ja määrätietoisuus palkitaan ajassa 2:32 Essi Salosen maalilla. Maali syntyi Anne Riekin tarkasta syötöstä kohti vastustajan maalia ja sinne liikkuvaa Salosta. Vastustajan maalia vartioinut Saara Viertokangas onnistuu torjumaan ensimmäisen pallon, mutta sisukkaasti pelaava Salonen siirtää pelivälineen hallitusti verkkoon ja kotijoukkueen 1-0 johtoasemaan.

Peli jatkuu PJK:n paineistamana seuraavien minuuttien ajan. Työ tuottaa tulosta, sillä Iina Haapasen tolppia kilistelevä sivurajaveto jää onnekkaasti pomppimaan maalin edustalle, josta Jenni Nieminen iskee pallon FC Sportin tolppien väliin vaihdetun Lotta Rosenströmin selän taakse ajassa 4:25.

Tappioasemasta sisuuntunut vastustaja tulee vahvasti mukaan peliin aiheuttaen kotijoukkueelle vaarallisia tilanteita. Varmasti PJK:n maalilla torjunut Tiia Ropanen ei kuitenkaan päästä vierasjoukkuetta rokottamaan pallon menetyksistä ja puoliajalle siirrytään kotijoukkueen 2-0 johtoasemassa. Toinen jakso alkaa tasaisesti ja vaarallisia paikkoja kehkeytyy molemmissa päädyissä. Kotijoukkue kasvattaa johtoasemaansa onnistuneesta kulmapotkutilanteesta ajassa 23:30, kun syötön saanut Sanna Koskinen laukaisee pallon tarkasti maalille, jossa Josefiina Järä on ensimmäisenä irtopallossa ja tuikkaa pallon verkkoon.

Tarmokkaasti pelaava vastustajajoukkue pääsee kaventamaan lukemia ajassa 24:38, kun Kaisa Kuivila karkaa maaliheittotilanteessa kotijoukkueen selustaan ja onnekas osuma pomppii maaliin PJK:n uhrautuvasta pelaamisesta huolimatta. Vastustaja kiristää peliotetta ja PJK joutuu rikkomaan aivan rangaistusalueen ulkopuolella, josta vastustajalle avautuu vaarallinen erikoistilanne. PJK hoitaa tilanteen puhtaasti ja ottelu jatkuu tasaisena.

Kotijoukkue kuroo lisää maalieroa ajassa 29:27, kun Sanna Koskinen toimittaa sivurajatilanteesta pallon takatolpalle, josta Essi Salonen siirtää pallon toistamiseen vastustajan maaliin ja tilanteeksi 4-1.

Vastustaja kaventaa tilannetta ajassa 33:06, kun Enni Kortesniemen maskin takaa tullut veto helisyttää kotijoukkueen verkkoa. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin ajassa 34:46 vastustajajoukkueen Maiju Kuivila kaventaa ottelun yksilösuorituksellaan lukemiin 4-3. Takaiskusta sisuuntunut kotijoukkue taistelee loppuun asti johtoasemastaan, hetkittäin myös alivoimalla, kun vastustaja nostaa viidennen pelaajan mukaan. Ottelu päättyy kotijoukkueen voittoon 4-3.

FC Sportin parhaaksi pelaajaksi valittiin Anni Rintanen ja PJK:lta kentällä ahkeroinut Essi Salonen. Kotijoukkue oli nälkäisemmin pallon perässä iskien maalit irtopalloista, näin ollen ansaitut 3 pistettä jäivät Pirkkalaan.