Naisille kauden neljäs voitto
Julkaistu: 09.11.2021 14.32

Sunnuntaina PJK:n vieraaksi Pirkkalaan saapui FC Halikko, joka vaikean alkukauden jälkeen onnistui nappaamaan viime viikonloppuna kauden ensimmäiset pisteensä voittaessaan FC Nokian. PJK puolestaan kärsi viime viikonloppuna kauden ensimmäisen tappionsa vaasalaiselle FC Sportille.

Otteluun lähdettiin pitkälti PJK:n komennossa. FC Halikko kuitenkin hoiti sinipaitojen vaarallisimmat tilanteet ja pyrki yllättämään kotijoukkueen terävillä vastahyökkäyksillään. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat hyvässä vireessä ja pitivät maalinsa puhtaina aina ottelun 17. peliminuutille asti, kunnes PJK onnistui tekemään ottelun avausmaalinsa. Anne Riekki lähti ennakkoluulottomasti haastamaan halikkolaisten puolustusta ja onnistui pelaamaan pallon laidalla vapaana olleelle Annette Korinille, joka ei viimeistelyssä erehtynyt. Näin kotijoukkue siirtyi 1–0 johtoon ajassa 16:47. Vain hetkeä myöhemmin vierasjoukkue oli erittäin lähellä ottelun tasoitusta, kun pallo saatiin pelattua vaarallisesti kotijoukkueen maalin edustalle, mutta viimeistely kolahti kuitenkin tolppaan. FC Halikko pääsi hakemaan tasoitusta myös vapaapotkusta, mutta maalivahti Tiia Ropasen jalkatorjunta piti kotijoukkueen johtoasemassa. Ensimmäinen puoliaika päättyi näin ollen PJK:n johtaessa 1–0.

Toinen puoliaika lähti tasaisesti liikkeelle. Toisen puoliajan neljännellä peliminuutilla kotijoukkueen toinen maali oli kuitenkin lähellä, kun FC Halikon hyökkäyksen päätteeksi Tiia Ropasen pitkä avaus tavoitti vieraiden puolustuslinjan taakse ehtineen Maria Ropasen, mutta lopulta pallo lipui ohi maalin. Ottelun 28. minuutilla vieraiden Nella Saukkio onnistui katkaisemaan PJK:n syötön keskialueen tuntumassa, josta Annika Peippo otti pelivälineen haltuunsa ja laukoi pallon verkkoon tasoittaen ottelun 1–1 ajassa 27:59. Molemmat joukkueet lähtivät näin ollen jahtaamaan ottelun toista maaliaan. FC Halikko saikin pian mahdollisuuden siirtyä ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vapaapotkusta hyvältä paikalta. Kotijoukkueen onneksi vieraiden Laura Lehtosen kova laukaus meni tällä kertaa niukasti ohi maalin.

Ottelun varsinainen peliaika läheni jo loppuaan, kun ajassa 38:45 Annette Korin onnistui komealla laukauksellaan tekemään ottelun toisen maalinsa ja viemään kotijoukkueen jälleen 2–1 johtoon. FC Halikolle jäi siis reilu minuutti aikaa tasoittaa ottelu. Vierasjoukkue lähti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla, mutta tällä kertaa se ei kuitenkaan tuonut vieraille toivottua tulosta. Ottelu päättyi näin ollen lukemiin 2–1, ja pisteet jäivät lopulta Pirkkalaan. PJK:lle tämä oli kauden neljäs voitto.

Seuraava kotiottelu pelataan ensi lauantaina, kun Pirkkalaan astelee loistavassa vireessä oleva MuSaFutsal, joka pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa voitettuaan kaikki tähänastiset ottelunsa.

Kuva: Jani Virolainen