Pudotuspelit käyntiin tappiolla
Julkaistu: 05.04.2022 14.29

Lauantaina PJK:n naiset aloittivat pudotuspelinsä ensimmäisellä puolivälieräottelulla. PJK sijoittui runkosarjassa lopulta kahdeksanneksi ja lunasti itselleen viimeisen paikan pudotuspeleihin. Vastustajaksi puolivälieriin näin ollen asettui runkosarjan voittanut MuSaFutsal. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, jolloin kahdella voitolla toinen joukkueista etenee välieriin. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti sekä kaksi kertaa syksyllä ennen kauden alkua harjoitusotteluissa. Voitot runkosarjan kohtaamisissa jakautuivat tasan, kun MuSa voitti PJK:n 1–2 marraskuussa Pirkkalassa ja PJK haki 0–3 voiton helmikuussa Porista.

Molemmat joukkueet ovat kärsineet kauden aikana poissaoloista, mutta pudotuspeleihin MuSa lähti vahvalla kokoonpanolla. Myös PJK pääsi lähtemään otteluun edellisiä otteluita isommalla kokoonpanolla, tosin loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta edelleen. Pirkkalalaisten iloksi kotijoukkue sai myös hyvän vahvistuksen kokoonpanoonsa, kun syksyn harjoitusottelussa loukkaantunut Essi Salonen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella palaamaan parketille.

Ennakolta tasaisemmaksi kaavailtu ottelu päättyi kuitenkin MuSan selvään 0–6 (0–3) voittoon. MuSa johtaa näin ollen tätä ottelusarjaa ja on vain yhden voiton päässä jatkopaikasta.

Ottelun alku oli MuSalta terävä, ja joukkue oli lähellä maalintekoa heti alkuvihellyksen jälkeen, kun laidalta toimitettiin palloa maalille. PJK sai kuitenkin alun paineen purettua ja hankittua useamman hyökkäyspään erikoistilanteen. Peli kääntyi jälleen toiseen päähän ja nyt MuSa onnistui siirtymään 0–1 johtoon jo ottelun toisella minuutilla, kun Anni-Elina Luotosen syöttö tavoitti maalin edustalla Elina Setälän, joka taituroi pallon maaliin. Maalin jälkeen PJK oli ongelmissa vieraiden kovan prässin alla ja MuSa pääsi jälleen maalipaikoille. Ottelun toinen maali nähtiinkin ajassa 06:25, kun vieraiden Netta Hannula onnistui katkomaan PJK:n maaliheiton puolessa kentässä ja laukoi pallon maaliin hyvän haaston päätteeksi.

Myös PJK onnistui pääsemään vetopaikoille tiukan prässin ansiosta, mutta viimeistely jäi uupumaan. Toisessa päässä vieraat eivät kuitenkaan viimeistelyssä erehtyneet, kun Netta Hannula onnistui pelaamaan pallon neljän PJK:n pelaajan keskeltä laidalle Iina Heikkilälle, joka laukoi pallon verkkoon. Kotijoukkueen peli vaikeutui näin ollen entisestään, kun vieraat pääsivät jo kolmen maalin karkumatkalle kahdeksan minuutin kohdalla. Vieraiden neljäs maalikaan ei ollut kaukana, kun MuSa toimitti palloa ahkerasti kohti maalia, mutta Tiia Ropanen torjui nämä yritykset. Ottelun 16. minuutilla kotijoukkue pääsi riistosta hyvään vastahyökkäykseen, ja Essi Koiranen onnistui pelaamaan pallon Anne Riekille läpiajoon. Riekin laukaus osui kuitenkin lopulta tolppaan. Vain hetkeä myöhemmin PJK oli jälleen läpiajossa, mutta vieraiden Elina Setälä onnistui liukumaan laukauksen tielle. Tästä seuranneesta kulmapotkusta Annette Korin pääsi vuorostaan laukomaan, mutta vieraiden Siiri Lilja venyi torjuntaan. Toisessa päässä myös MuSa pääsi jälleen vetopaikoille, mutta ensimmäisellä jaksolla enempää maaleja nähty, ja tauolle siirryttiin vieraiden 0–3 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alkaessa MuSa oli jälleen välittömästi riistossa ja laukomassa kohti PJK:n maalia. Myös PJK:lta nähtiin hyvä yritys hyökkäyspään sivurajasta, kun palloa toimitettiin kohti takatolppaa, mutta viimeistely jäi jälleen puuttumaan. PJK pyrki vaikeuttamaan vieraiden pelinavaamista tiukalla prässillään ja ottelussa eteni hieman tasaisemmissa merkeissä. Ottelun 27. minuutilla MuSa kuitenkin onnistui jälleen maalinteossa. Jasmin Ylikrakan syöttö tavoitti laidalta Iina Heikkilän, joka pelasi pallon takaisin maalin edustalle Ylikrakalle, joka vei joukkueensa jo 0–4 johtoon. Maalin jälkeen vierasjoukkue otti jälleen ottelun komennon selkeästi itselleen ja oli jo pariin otteeseen läpiajossa, mutta tilanne pysyi samana. Ottelun 29. minuutilla PJK onnistui katkomaan MuSan hyökkäyksen ja pääsemään nopeaan vastahyökkäykseen. Essi Koirasen syöttö tavoitti puolustuslinjan taakse ehtineen Annette Korinin, mutta pallo karkasi lopulta yli päätyrajasta. Hetkeä myöhemmin MuSa onnistui jälleen maalinteossa. Vieraiden Elina Setälän kaukolaukaus jäi pomppimaan maalin edustalle, ja tähän palloon Netta Hannula ehti ensimmäisenä ja laukoi vieraat jo 0–5 johtoon ajassa 29:51.

Toinen jakso eteni puoliväliin, kun PJK alkoi nostaa Tiia Ropasta maaliltaan mukaan hyökkäyksiin ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä MuSan kenttäpuoliskolla. Ottelun 33. minuutilla kotijoukkue olikin lähellä maalintekoa, kun Essi Salonen laukoi pallon ylärimaan. Vain hetkeä myöhemmin Julia Jokiranta vuorostaan toimitti kulmasta palloa maalin eteen, mutta tästä ei kotijoukkue onnistunut ohjaamaan palloa maaliin. Ottelun kuudes maali nähtiin vielä 37. minuutilla, kun vieraiden pitkä avaus tavoitti pystyyn juosseen Minttu Ylikrakan, joka ohitti taitavasti maalilla Ropasen ja laittoi pallon tyhjiin. PJK:lle tarjoutui vielä ottelun loppuun mahdollisuus avata maalitilinsä, kun MuSan kuudennen rikkeen seurauksena kotijoukkue sai vapaapotkun kymmenestä metristä. Vieraiden maalilla Siiri Lilja onnistui kuitenkin torjumaan tämän Annette Korinin yrityksen. Ottelu päättyi näin ollen MuSan 0–6 voittoon.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina 9.4. Porissa, jossa PJK on tiukan paikan edessä. Pirkkalalaisten on käännettävä tappio voitoksi taistellakseen pääsystä välieriin MuSan johtaessa ottelusarjaa nyt voitoin 1–0. MuSa taas voittamalla lauantain ottelun etenisi välieriin. Lauantain ottelu alkaa Porin Urheilutalolla klo 15. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Heini Lehtipuu